De tien kustgemeenten voorspellen ondanks de nieuwe maatregelen een vrij druk weekend. Volgens Westtoer wisselen annuleringen in de logiessector zich af met nieuwe boekingen waardoor er geen grote terugval is in het aantal reservaties.

Op basis van de weersvoorspellingen verwachten Westtoer en de tien kustgemeenten een gezellig druk weekend. De toeristische sector hoopt dan ook dat de nieuwe richtlijnen beperkte invloed hebben. De logiessector aan de kust noteerde verschillende annuleringen maar ook heel wat nieuwe boekingen. Daardoor blijft een grote terugval uit. Ondanks het wisselvallige weer maakt de sector voorzichtig een positieve balans over de afgelopen maand. "De Kust is vlakbij, zorgt ook nu voor een vakantiesfeer. Men voelt zich hier thuis en veilig", aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. Zo blijkt uit een online panelbevraging van iVox dat 18 procent van de Belgen de intentie heeft om de komende zeven dagen naar de kust te komen. Dat aantal ligt in de lijn van vorige weken.

Westtoer roept vakantiegangers op om de maatregelen van de federale en lokale overheid strikt na te leven. "Belangrijk zijn de handhygiëne, de social distancing, de beperkte contacten van vijf personen en het gebruik van mondmaskers", klinkt het. Volgens alle beschikbare gegevens verwacht Westtoer voor het komend weekend op verschillende plaatsen aan de kust code lichtgroen tot geel. Dat betekent dat het op bepaalde plaatsen druk kan zijn. Vakantiegangers worden aangeraden om voor vertrek de druktebarometer te raadplegen om de drukte aan de kust in te schatten en indien mogelijk naar minder drukke plaatsen te trekken.

(Belga)

De tien kustgemeenten voorspellen ondanks de nieuwe maatregelen een vrij druk weekend. Volgens Westtoer wisselen annuleringen in de logiessector zich af met nieuwe boekingen waardoor er geen grote terugval is in het aantal reservaties.Op basis van de weersvoorspellingen verwachten Westtoer en de tien kustgemeenten een gezellig druk weekend. De toeristische sector hoopt dan ook dat de nieuwe richtlijnen beperkte invloed hebben. De logiessector aan de kust noteerde verschillende annuleringen maar ook heel wat nieuwe boekingen. Daardoor blijft een grote terugval uit. Ondanks het wisselvallige weer maakt de sector voorzichtig een positieve balans over de afgelopen maand. "De Kust is vlakbij, zorgt ook nu voor een vakantiesfeer. Men voelt zich hier thuis en veilig", aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. Zo blijkt uit een online panelbevraging van iVox dat 18 procent van de Belgen de intentie heeft om de komende zeven dagen naar de kust te komen. Dat aantal ligt in de lijn van vorige weken. Westtoer roept vakantiegangers op om de maatregelen van de federale en lokale overheid strikt na te leven. "Belangrijk zijn de handhygiëne, de social distancing, de beperkte contacten van vijf personen en het gebruik van mondmaskers", klinkt het. Volgens alle beschikbare gegevens verwacht Westtoer voor het komend weekend op verschillende plaatsen aan de kust code lichtgroen tot geel. Dat betekent dat het op bepaalde plaatsen druk kan zijn. Vakantiegangers worden aangeraden om voor vertrek de druktebarometer te raadplegen om de drukte aan de kust in te schatten en indien mogelijk naar minder drukke plaatsen te trekken. (Belga)