Zet dat gerecht met scampi maar uit je hoofd en maak voortaan liever een portie langoustines klaar! Dat was alvast een van de tips die de chefs van 27 kustrestaurants meekregen tijdens de workshops die gegev...

Zet dat gerecht met scampi maar uit je hoofd en maak voortaan liever een portie langoustines klaar! Dat was alvast een van de tips die de chefs van 27 kustrestaurants meekregen tijdens de workshops die gegeven werden in het kader van 'Lekker aan Zee'. De onderliggende slogan luidde: Chef, we dagen je uit! Vier coaches Luc Declerck (Bistro Mathilda, Oostende), Stéphane Buyens (Le Fox, De Panne), Stijn Bauwens (Kruidenmolen, De Haan) en Dries Cloet (Hotelschool Ter Duinen, Koksijde) namen de deelnemers op sleeptouw en brachten hen nog meer kennis en respect bij ten aanzien van de streekproducten. "Waarom ver zoeken als er zoveel goeie ingrediënten vlakbij zijn", aldus de hamvraag.ToeristenLuc Declerck: "Sommigen hadden ook een heilige schrik om populaire snacks als spaghetti en croques van hun kaart te schrappen, want het is moeilijk om zich niet te laten verleiden tot het aanbieden van gerechten die door toeristen veel gevraagd worden."(Rio - foto Rio)Lees ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust