Kustgemeenten presenteren nieuwe terreinwagen voor redders

Met deze terreinwagens rijden de redders straks over het strand.© LC
Met deze terreinwagens rijden de redders straks over het strand.© LC
Redactie KW

In Westende werd dinsdagmorgen de nieuwe wagenpartner van de kustintercommunale IKWV voorgesteld. De nieuwe terreinwagen is van het merk Ford.

Met slogans als ‘De strandredders gaan in zee met Ford en Unicars’ en ‘De reddende ranger’ werd de terreinwagen van het type Ford Ranger aangekondigd als de solide partner van IKWV en de strandredders.

An Beun (secretaris IKWV): “Er is gekozen voor tien terreinwagens van het type Ford Ranger en deze zullen vooral te zien zijn op de stranden aan onze kust. Er is nog een elfde wagen, eveneens een Ford, maar van het type Focus Clipper en deze zal worden ingezet voor het secretariaat. Wij zijn er van overtuigd dat dit type wagen een uitstekende keuze is, het zijn trouwens ook deze wagens die ingezet worden bij strandreddingsdiensten in de Verenigde Staten en in Groot-Brittanië.”

“Dankzij deze samenwerking met Ford en Unicars zullen onze hoofdredders vlotjes kunnen verplaatsen op en naast het strand en vlug het nodige reddingsmateriaal ter plaatse brengen. Het is zelfs mogelijk om in de ruime laadbak slachtoffers op brancard te vervoeren.”

De wagens werden voorzien van een opvallende bestickering zodat ze zeker goed zullen opvallen. Thomas Vermeersch (Garage Unicars) gaf tekst en uitleg over de wagens: “De Ford Ranger Wildtrak is bijzonder geschikt voor dit zware interventiewerk. De wagens zijn uitgerust met een trekhaak om de reddingsboten te slepen en de vierwielaandrijving is een must voor het zwaardere werk op het strand. De wagen werd trouwens ook uitgeroepen tot ‘pick up van het jaar’.”

De 1.400 redders, verspreid over 34 kilometer strand kwamen vorige zomer 1.079 keer tussen en hielpen 594 baders in moeilijkheden. Vanaf donderdag 13 mei staan er al redders ( zij het beperkt) in Koksijde, De Haan, Blankenberge, Oostende, Zeebrugge en Knokke-Heist. Vanaf 15 juni volgen de andere badplaatsen.

(PBM)

Een overzicht is te vinden via www.ikwv.be/locaties .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.