Kusterfgoed ontdekt online gesjoemel met stemmen voor lokale sporthelden

Haans schepen en voorzitter Kusterfgoed Marleen De Soete reageerde teleurgesteld op de vervalsing van de stemmen voor de sporthelden. © AV
Redactie KW

In het kader van een project rond sporterfgoed gaat Kusterfgoed op zoek naar de grootste lokale sportheld of sportteam uit Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge. Er kon online worden gestemd maar vrijdagavond liet Kusterfgoed weten dat de stemming vervalst werd.

Al een tijd gingen de stemmen van bepaalde sporters en teams gevoelig de hoogte in, er werden onrealistisch veel stemmen vergaard door sommige vissers en duivenmelkers. Na controle werd duidelijk dat er gesjoemeld werd. Kusterfgoed kon dan ook niet anders dan de stemming schrappen en heropstarten, nu kan er op de sporthelden gestemd worden via Facebook.

“Heel spijtig. Dit is vervalsing, ik noem het ook wel doping“, klinkt het bij voorzitter van Kusterfgoed, Marleen De Soete. “We hadden dit nooit verwacht, daarom dat we er ook geen deurwaarder of zo hebben opgezet. Met deze actie willen we enkel sport en onze sporters in de kijker zetten, en dan gebeurt dit…”

Kusterfgoed heeft vrijdagavond laten weten dat alle stemmen terug op nul werden gezet en veranderde ook de strategie. Nu kan er enkel via Facebook gestemd worden: “Daar kan je maar één stem per persoon uitbrengen en zo vermijden we gesjoemel”, aldus voorzitter Marleen De Soete.

(AV – foto AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier