Voorzitter van het kustburgemeesteroverleg Steve Vandenberghe vindt de uitlatingen "grof en zeer misplaatst". "De bevoegdheid voor het subsidiëren van de kustredders is overgedragen naar Vlaanderen. De minister zou dus moeten weten dat de provincie daar niet langer voor verantwoordelijk is", klinkt het.

Momenteel krijgen de kustredders een provinciale subsidie van 250.000 euro, maar die zou in het najaar worden herbekeken. De Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen IKWV kreeg naar eigen zeggen de raad om bij de Vlaamse overheid aan te dringen "dat zij haar verantwoordelijkheid neemt". Vanuit Vlaanderen krijgen de redders momenteel 120.000 euro subsidie.

De provincie West-Vlaanderen laat de IKWV naar eigen zeggen niet in de steek, "zolang Vlaanderen haar verantwoordelijkheid niet neemt". Al ligt die verantwoordelijkheid volgens de kustburgemeesters wel degelijk bij de Vlaamse overheid. "We hopen dat Vlaanderen haar verantwoordelijkheid neemt. Wat is er belangrijker dan een goede veiligheid aan de kust? Als er geen redders zouden zijn, is de kans op ongelukken een stuk groter", zegt Vandenberghe. "De minister schuift de verantwoordelijkheid door naar anderen terwijl hij eigenlijk de verantwoordelijkheid draagt. Dat vinden we als kustburgemeesters niet kunnen", klinkt het nog.

(BELGA)

Voorzitter van het kustburgemeesteroverleg Steve Vandenberghe vindt de uitlatingen "grof en zeer misplaatst". "De bevoegdheid voor het subsidiëren van de kustredders is overgedragen naar Vlaanderen. De minister zou dus moeten weten dat de provincie daar niet langer voor verantwoordelijk is", klinkt het. Momenteel krijgen de kustredders een provinciale subsidie van 250.000 euro, maar die zou in het najaar worden herbekeken. De Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen IKWV kreeg naar eigen zeggen de raad om bij de Vlaamse overheid aan te dringen "dat zij haar verantwoordelijkheid neemt". Vanuit Vlaanderen krijgen de redders momenteel 120.000 euro subsidie. De provincie West-Vlaanderen laat de IKWV naar eigen zeggen niet in de steek, "zolang Vlaanderen haar verantwoordelijkheid niet neemt". Al ligt die verantwoordelijkheid volgens de kustburgemeesters wel degelijk bij de Vlaamse overheid. "We hopen dat Vlaanderen haar verantwoordelijkheid neemt. Wat is er belangrijker dan een goede veiligheid aan de kust? Als er geen redders zouden zijn, is de kans op ongelukken een stuk groter", zegt Vandenberghe. "De minister schuift de verantwoordelijkheid door naar anderen terwijl hij eigenlijk de verantwoordelijkheid draagt. Dat vinden we als kustburgemeesters niet kunnen", klinkt het nog. (BELGA)