Kustburgemeesters tevreden met gelijkgesteld sluitingsuur horeca

© BELGA/KURT DESPLENTER
© BELGA/KURT DESPLENTER

De kustburgemeesters zijn tevreden over het gelijkgestelde sluitingsuur voor horecazaken. Dat zeggen verschillende kustburgemeesters vrijdag aan Belga na afloop van het Overlegcomité. Daarop is beslist dat horecazaken zowel binnen als op het terras om 23.30 uur moeten sluiten vanaf 9 juni.

De kustburgemeesters halen duidelijk opgelucht adem na het Overlegcomité van vrijdag . Er werd immers beslist dat horecazaken binnen en buiten moeten sluiten om 23.30 uur. Eerder was aangekondigd dat zaken binnen al om 22 uur moesten sluiten. Heel wat burgemeesters vonden die maatregel te moeilijk om te handhaven.

EK voetbal

“Wetende wat er nog op ons afkomt, is dit een verstandige keuze, zeker met het EK voetbal dat eraan komt. Het is ook een hele opluchting voor mensen die enkel binnen horeca doen. Nu kunnen zijn tenminste twee services draaien”, aldus de Oostendse burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Ook voorzitter van de kustburgemeesters Dirk De fauw (CD&V) is blij met de maatregel. “Het is een goede zaak dat het sluitingsuur wordt gelijkgesteld. Anders zaten we echt met een probleem, zeker in het kader van het voetbal”, merkt ook de burgemeester van Brugge op. “Het lijkt me zinloos om binnen vroeger te sluiten en zeker voor restauranthouders was dat niet wenselijk.”

Meerdaags toerisme

In Blankenberge klinkt een gelijkaardig geluid. “Dit is een zeer goeie beslissing. Eindelijk is er binnen ook iets mogelijk. Zeker naar handhaving toe is een gelijk sluitingsuur beter, ook met het voetbal binnenkort”, aldus Daphné Dumery (N-VA).

De burgemeester verwacht dat het in Blankenberge een mooie en drukke zomer zal worden. “Qua verhuur ziet het er heel goed uit. Meerdaags toerisme is voor ons ook gemakkelijk te monitoren en zorgt voor minder druk dan dagjesmensen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.