Kustburgemeesters overwegend tevreden over sluitingsuur terrassen

In totaal mogen we opnieuw met vier mensen aan één tafeltje.© BELGA/JAMES ARTHUR GEKIERE
In totaal mogen we opnieuw met vier mensen aan één tafeltje.© BELGA/JAMES ARTHUR GEKIERE

De kustburgemeesters zijn over het algemeen tevreden met het sluitingsuur van de horecaterrassen. Dat zeggen verschillende kustburgemeesters na het Overlegcomité van vrijdag. Daar werd beslist dat er een sluitingsuur van 22 uur zal gelden wanneer de terrassen heropenen op 8 mei.

Aan de kust liep de spanning omtrent de heropening van de terrassen de laatste weken hoog op. De kustburgemeesters pleitten al langer voor die heropening uit vrees voor een massa mensen aan de kust zonder geopende horeca.

Burgemeester Oostende

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) is dan ook opgelucht over de beslissing van het Overlegcomité . “De cijfers zijn niet goed dus ik ben al blij dat de maatregel voor terrassen niet nog eens wordt teruggeschroefd.”

Eerder pleitte de Oostendse burgemeester nog voor een heropening van de terrassen op 1 mei. “Tot 8 mei zie ik dat er voorlopig geen prachtig zomerweer is voorspeld dus die discussie ligt voor mij achter de rug.”

Ook met de maatregelen die gelden voor de horecaterrassen is Tommelein akkoord. “Het is niet onverstandig om geen grote groepen toe te laten. Ik hoopte op een sluitingsuur van 23.30 uur maar ik kan leven met 22 uur. Ik hoop alleen dat ze de mensen niet naar binnen zullen jagen nadien”, aldus Tommelein.

Burgemeester Brugge

Ook de voorzitter van de kustburgemeesters Dirk De fauw (CDV) is tevreden. “Het sluitingsuur van 22 uur is een mooi compromis. Het feit dat je met vier aan een tafel mag zitten maar er wel een buitenbubbel geldt van tien personen is misschien wat moeilijk uit te leggen, maar het is een aanvaardbare beslissing.”

Burgemeester Knokke-Heist

Burgemeester van Knokke-Heist Piet De Groote had het sluitingsuur liever om 23 uur gehad. “Maar we zullen ons in Knokke-Heist wel aan de regels houden. Al wordt het voor restaurants toch een moeilijke opdracht om twee shifts te draaien voor dat sluitingsuur. We zijn wel blij dat de terrassen effectief open mogen op 8 mei want het weekend erna zitten we met een verlengd weekend en dan kan de drukte toch enigszins worden opgevangen door middel van terrassen.”

Burgemeester Middelkerke

Zelfs burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker, die eerder zorgde voor heel wat commotie omtrent de heropening van terrassen, is positief over de beslissing van het Overlegcomité.

“Onze terrastafels op de zeedijk staan er nu tot 21 uur dus we zijn blij dat ze een uurtje langer kunnen openblijven. We zullen de regeling aanhouden vanaf 8 mei, maar ik hoop dat er snel duidelijkheid komt over wanneer de horeca volledig mag heropenen”, aldus Dedecker.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.