Door de aankondiging van mooi weer lopen de reservaties aan de kust vlot binnen voor de komende dagen. De hotels verwachten een gemiddelde bezettingsgraad van 80 procent of meer. In de verhuurkantoren zijn in vergelijking met vorig jaar zo'n 10 procent meer boekingen genoteerd voor september.

Door de onzekerheid omtrent reizen naar het buitenland kiezen Belgen meer voor een verblijf in eigen land en dus aan zee. Ook worden in september heel wat vouchers ingeruild van boekingen die in het voorjaar niet konden doorgaan door de coronamaatregelen. "Zowel de hotels als de verhuurkantoren en de campings hopen dat september en het najaar alsnog het moeilijke voorjaar gedeeltelijk kunnen goedmaken", klinkt het bij Westtoer.

Door de aankondiging van mooi weer lopen de reservaties aan de kust vlot binnen voor de komende dagen. De hotels verwachten een gemiddelde bezettingsgraad van 80 procent of meer. In de verhuurkantoren zijn in vergelijking met vorig jaar zo'n 10 procent meer boekingen genoteerd voor september.Door de onzekerheid omtrent reizen naar het buitenland kiezen Belgen meer voor een verblijf in eigen land en dus aan zee. Ook worden in september heel wat vouchers ingeruild van boekingen die in het voorjaar niet konden doorgaan door de coronamaatregelen. "Zowel de hotels als de verhuurkantoren en de campings hopen dat september en het najaar alsnog het moeilijke voorjaar gedeeltelijk kunnen goedmaken", klinkt het bij Westtoer.