Kursaal Oostende trilt door formidabel optreden van Abba Gold

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Concert Events programmeerde de show Abba Gold – The Concert Show in Kursaal Oostende. Voor de organisatoren Willy en Sofie Moeyaert-Vandenbroucke was het een klein beetje een gok, want blijkbaar toert er méér dan één Abba-show doorheen diverse landen.

Met deze show Abba Gold – The Concert Show schoten ze werkelijk de hoofdvogel af. Niet allen door de manier waarop deze Agnetha, Anni-Frid, Björn en Benny of een gezelschap uit Engeland en Duitsland de nummers brachten en het publiek wisten in te palmen, maar ook door een waanzinnig enthousiast publiek te kunnen samenbrengen dat al vanaf het eerste nummer Waterloo applaudisseerde en uitbundig meezong. Na Waterloo kwam Voulez Vous en daarna hoorden we ook Eagle, Fernando.. weerklinken. Benny vroeg of het publiek zich amuseerde. “We willen jullie zien dansen, sta op”, riep hij en iedereen deed spontaan wat hij voorstelde. Mama Mia mocht eveneens niet ontbreken net zoals The Winner Takes It All, Super Trouper

https://www.youtube.com/watch?v=afy7xAyDtSQ
Kursaal Oostende trilt door formidabel optreden van Abba Gold

Na de pauze begon Abba met Ring Ring en het was al direct terug volle bak, gevolgd door Knowing Me, Knowing You. Abba bracht ook enkele akoestische songs, waaronder Our Last Summer, Hasta Manana, Chiquitita (prachtig gebracht door Agnetha – het publiek veerde recht en gaf haar een daverend applaus). Abba zong nog andere sterke hits, zoals SOS, Dancing Queen… Toen de show bijna voorbij was, bleef het publiek maar aandringen om nog nummers te verkrijgen. Kursaal Oostende trilde bij al dat lawaai. Voor de vier groepsleden moet zo’n warm en luid applaus ontzettend deugd hebben gedaan. Abba – die op vrijdag in Duitsland speelden en op zondag in Utrecht op de affiche stonden – kwamen terug op het podium, keken naar het publiek en begonnen zelf te applaudisseren voor het publiek. “Het is een grote eer om voor jullie te mogen spelen. Dankjewel voor jullie komst, geweldig publiek“, zegt Benny, die voorstelde om samen het nummer I Have A Dream te zingen. De karaokeversie werd op het scherm geprojecteerd, zodat iedereen probleemloos kon meezingen. Abba zweeg, het publiek zong en Benny vroeg om luider én luider te zingen. Een echt kippenvelmoment in deze show. Toen dit voorbij was bleef het publiek maar applaudisseren én applaudisseren. Het aantal decibels steeg tot een wellicht nog nooit gemeten cijfer in Kursaal Oostende. Abba Gold – The Concert Show was prachtig, écht machtig. Iedereen, maar dan ook iedere bezoeker in het praktisch uitverkocht Kursaal Oostende ging met een heel goed gevoel terug naar huis. Dankjewel Abba voor zoveel mooie songs, dankjewel voor zo’n wondermooie avond vol ontspanning !

(PADI)

https://www.youtube.com/watch?v=e-XfwrrN2o4

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.