Kursaal Oostende brengt De Efteling naar zee

Gwendoline Nys (Kursaal Oostende), Sandra in 't Groen (De Efteling), Bart Tommelein en Kateryna Kroshka (Kursaal Oostende). © JRO
Redactie KW

Fans van de Efteling springen tijdens de Paasvakantie een gat in de lucht want Kursaal Oostende brengt de Efteling naar Oostende. Opvallend: Tien Oostendse grootouders en hun kleinzoon- of dochter krijgen een rol in de familiemusical getiteld: De Sprookjessprokkelaar.

Het Kursaal zal voor de gelegenheid omgetoverd worden in een sprookjesachtige Efteling omgeving. De Efteling toerde al door Nederland en Vlaanderen, maar het is de eerste keer dat de Efteling naar zee komt. En het blijft ook bij die ene keer, want Kursaal Oostende heeft een exclusiviteitscontract met Efteling Theaterproducties en Senf Theaterproducties. “De naam ‘Efteling aan Zee’ mag alleen maar door Kursaal Oostende gedragen worden. We zijn uiteraard trots op deze samenwerking en willen op deze manier gezinnen met kinderen aantrekken tijdens de Paasvakantie”, vertelt burgemeester en voorzitter van Kursaal Oostende, Bart Tommelein. “De Efteling staat voor een sterk merk en heeft een zeer kwalitatieve reputatie als het op theaterproducties aankomt. In Kursaal Oostende zal het allemaal Efteling zijn wat tijdens de Paasvakantie te beleven valt.”

De musical toert al even rond in Nederland en Vlaanderen. Sinds oktober werden al zo’n 40 verschillende steden en gemeenten aangedaan, goed voor een 75-tal voorstellingen. De toer loopt nog tot eind april. Wie de musical dus wil zien, kan zich maar beter haasten want Oostende is een van de eindbestemmingen van de musical.

Gebaseerd op boek

De musical is gebaseerd op het boek van Paul van Loon en van Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling. Ruim 18.000 exemplaren werden er al van verkocht. De Sprookjessmokkelaar vertelt het verhaal van de twaalfjarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Ze heeft amper een boek, als dat boek letterlijk kapot is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. In dat kasteel, achter een deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Tien grootouders uit Oostende krijgen in de musical een gastrol, samen met hun kleinkinderen. Kursaal lanceerde daar enige tijd geleden een oproep voor. Heel wat grootouders kwamen op de oproep af. Uiteindelijk werden de tien gelukkigen door De Efteling geselecteerd.

De theatershow wordt, speciaal voor Oostende, gebracht in een unieke Efteling sfeer met sprookjesachtige extra’s en aankleding. Verschillende bewoners uit De Efteling maken er hun opwachting. Je kan er met hen poseren op foto. De kinderen worden zelfs gevraagd om verkleed naar de musical te komen kijken. In het Kursaal is er een schminckstand voorzien waar kinderen zich gratis kunnen laten schminken in hun favoriete sprookjesfiguur.

De Sprookjessmokkelaar wordt vijf keer gebracht. Op zondag 7 en maandag 8 april zijn er telkens twee voorstellingen, om 15 uur en om 19 uur. Op dinsdag 9 april om 15 uur is de laatste voorstelling van de musical. Tickets zijn te koop via www.kursaaloostende.be en kosten tussen de 19 euro en 35 euro.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier