Kunstwerk Contrei Live overleeft storm Odette niet

Niet enkel aan de kust, maar ook in het binnenland hield storm Odette huis. Zo ook in Harelbeke, waar het kunstwerk ‘Observatory’ van Kevin Trappeniers neerging aan de Banmolens door de felle stormwind.

Het kunstwerk van Kevin Trappeniers werd geplaatst in het kader van Contrei Live, een kunstparcours op en langs het water in de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen.

De zestien artistieke interventies vormen samen een mix van land-art, landschapsarchitectuur, geluidskunst en kinetische installaties. Het kunstwerk ‘Observatory Harmony of Spheres’ van Kevin Trappeniers is een stilte- en reflectieplaats in de vorm van een iglo. Eerder zei de kunstenaar: “Het is meer dan dat. Het staat midden een plein als een eiland binnen een eiland langs het water, en eens je erin gaat en door de doorzichtige wanden naar buiten kijkt, krijg je een prettig gevoel van geborgenheid. Samen met de vistrap en de mooie fietsbrug een toffe aanvulling om van deze site te genieten.” De kunstwerken langs de Leie zijn nog te zien tot en met 26 oktober.

Kunstwerk Contrei Live overleeft storm Odette niet

(Peter Van Herzeele/foto Myriam Maebe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.