Kunstveiling Viva Sara voor ondersteuning Kortrijkse kwetsbare jongeren brengt bijna 65.000 euro op

Paul De Marez van De Kier, Catherine Deprez-Pattyn, Jan Leysen en Ann-Pascale Mommerency zijn opgetogen met het succes van de kunstveiling. © EDB
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Onlangs namen een 100-tal ondernemers deel aan de kunstveiling van Viva Sara, een initiatief van Catherine Deprez-Pattyn, voor het goede doel. 35 kunstenaars hadden zich geëngageerd om een kunstwerk te creëren rond het centrale thema van de grammofoonplaat. De veiling leverde uiteindelijk 65.000 euro op.

De tentoonstelling annex veiling toonde werken van onder meer Arne Quinze, Edouard Vermeulen, de familie Vermeersch, Guillaume Bijl, Klaus Verscheure, Wim Opbrouck en aanstormende talenten. Curator was meester Jan Leysen.

De kunstveiling bracht bijna 65.000 euro op, 25.000 euro meer dan de vorige veiling in 2019. De opbrengst gaat naar het goede doel. Hiermee wil men Kortrijkse kansarme jongeren meer kansen geven op cultuur-, sport- en vrijetijdsvlak.

“Hart op de juiste plaats”

“Deze opbrengst overtreft mijn stoutste verwachtingen. Ik ben dan ook enorm dankbaar voor iedereen die hier een prachtige avond van maakte. Dan heb ik het niet alleen over de bieders, maar ook over de kunstenaars die kosteloos een werk creëerden.”

“Men zegt wel eens dat onze maatschappij steeds harder wordt, maar als ik naar dit resultaat kijk, dan kan ik alleen maar zeggen dat er nog veel warme mensen bestaan met het hart op de juiste plaats”, vertelt een ontroerde Catherine Deprez-Pattyn.

Samen met de mensen van vzw De Kier zal nu bekeken worden op welke manier de fondsen kunnen ingezet worden voor het beoogde doel: Kortrijkse kwetsbare jongeren extra kansen geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier