Kunststoffen schaatspiste in Middelkerke is een primeur voor West-Vlaanderen

Redactie KW

Dankzij de materie van de overdekte schaatspiste kan in alle weersomstandigheden geschaatst worden.

Nu de kerstvakantie voor de deur staat, rijzen kerstmarkten als paddenstoelen uit de grond. Ook in Middelkerke is het niet anders. Alhoewel… Ice Fest palmt de hele kerstvakantie het Epernayplein in met… een duurzame kunststoffen schaatspiste, een primeur voor West-Vlaanderen.

De kunststoffen schaatspiste wordt de blikvanger van Ice Fest. In plaats van een traditionele schaatspiste, koos Middelkerke ervoor om een propere kunststoffen piste van 200 m² te installeren. Daar zijn tal van ecologische en praktische voordelen aan verbonden. In tegenstelling tot vorige jaren zal het brandstofverbruik immers nihil zijn. Geen 5.000 liter diesel meer, maar hoogstens wat stroomverbruik voor de hutjes. Er zal ook geen lawaaihinder meer zijn door de generatoren en koelmachines. Dankzij de materie van de overdekte schaatspiste kan in alle weersomstandigheden geschaatst worden.

Schaatsen wordt er net zo leuk als op echt ijs, want de schaatspiste benadert voor 93% de eigenschappen van een ijsbaan. Dergelijke pistes worden ook door schaatsprofessionals wereldwijd gebruikt.

Er is ook trouwens veel aandacht besteed aan de veelzijdigheid van de schaatspiste. Zo is er een groot gevoel van openheid dankzij de transparante boardings en wordt de piste op oudejaarsavond omgevormd tot dansvloer. Je kan er ook genieten van initiaties ijshockey en curling.

(LC)

>> Schaatsen kan elke dag vanaf 11 uur en kost 5 euro voor een dagpas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier