Kunstmat en rennersdorp in de Groene Meersen

© HV
Redactie KW

Met de lente en zomer die lonken, leven ook de sportterreinen van de Groene Meersen opnieuw op. Eén van de voetbalvelden krijgt tegen het nieuwe voetbalseizoen kunstgras aangelegd. Tijdens het Hemelvaartweekend is Zedelgem middaggemeente van de 1000 km van Kom op tegen Kanker.

In de recente gemeenteraad is de raming en gunning voorde aanleg van een kunstgrasveld goedgekeurd. De opwaardering blijkt nodig omwille van het stijgende ledenaantal van Exelsior Zedelgem en de beperkte speelduur van de huidige natuurvelden. “Als gemeentebestuur kiezen we niet voor méér velden, maar wel voor betere kwaliteit. Dankzij kunstgras kan de bespeelbaarheid beduidend verhoogd worden, in verschillende weersomstandigheden. Het terrein zal beschikbaar zijn voor meerdere verenigingen en scholen. Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om bij dit project een aantal extra maatregelen uit te voeren, zoals de heraanleg van fiets- en wandelpaden”, lichtte Schepen van Sport Dirk Verhaeghe toe.

Vlaams Belang-raadslid Dominiek Sneppe uitte tijdens de zitting gemengde gevoelens in dit, naar haar zeggen “duur kostenplaatje voor een grasmat die naar verluidt na tien jaar zijn beste tijd zal gehad hebben.”

1000 km Kom op tegen Kanker

Op vrijdag 31 mei staat Zedelgem nationaal in de kijker als middaggemeente van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Op de tiende editie van deze fietstocht klikken enkele duizenden renners hun schoenen in de pedalen om ten voordele van de strijd tegen kanker van Mechelen naar Zedelgem te fietsen, en terug.

Na de officiële agenda van de gemeenteraad, deed schepen Arnold Naessens een oproep aan alle raadsleden om het vrijwilligerswerk op dit evenement vruchtbaar te maken, en uiteraard zelf deel te nemen. “In het evenementendorp in de Groene Meersen zorgen we voor een warm welkom voor de fietsers en supporters, en strijden we kort voor het middaguur mee voor de Trofee van de Langste Erehaag van de deelnemende gemeenten. Je kan je individueel of als vereniging of school opgeven om als vrijwilliger mee te helpen. Via de website van Zedelgem kan je inschrijven, wie ideeën heeft kan de dienst sport van onze gemeente contacteren. Voor onder meer de opbouw en afbraak van het rennersdorp, de bemanning van eet- en drankstandjes en activiteiten met een ludieke inslag, danken we op voorhand de bereidwilligheid om er een topdag van te maken.”

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier