Kunstkring Roderick fleurt nutskasten op in Oudenburgs straatbeeld

In Oudenburg werden tien nutskasten beschilderd door de leden van kunstkring Roderick. Op de foto zien we Stefaan Reynaert, Gino Dumon, Stijn Jonckheere, Romina Vanhooren en Anthony Dumarey bij het exemplaar daat door Patrick Tahon werd opgefleurd met flamingo's. © Laurette Ingelbrecht LIN
Redactie KW

Vorig weekend kregen tien nutskasten een unieke beschildering, het werk van de leden van kunstkring Roderick.

“Op voorstel van gemeenteraadslid Jens Balliere (Open VLD) schaarde de gemeenteraad zich op 14 oktober 2020 achter het idee om de Oudenburgse nutskasten op het openbare domein te laten opfleuren. Daarom lanceerde het team Cultuur, het team Toerisme en de Oudenburgse kunstkring Roderick het project Kunstkasten”, legt burgemeester Anthony Dumarey uit.

“Zo kregen enkele nutskasten een opwaardering via een kleurrijke laag kunst”, vult schepen van Cultuur, Stijn Jonckheere (N-VA) aan. “Na een raadpleging werden de tien nutskasten met de meeste stemmen onder handen genomen. De ontwerpen werden voorgelegd aan een interne jury. Tien werken zijn op basis van concept en esthetiek geselecteerd.”

“Alle kunstwerken zullen deze zomer deel uitmaken van een nieuwe wandelroute die alle locaties met elkaar verbindt. De wandeling is op maat van het hele gezin en aan de hand van een bijhorende brochure zal je aan elke stop een leuke opdracht kunnen maken”, aldus nog de burgemeester. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.