Kunstkring bundelt talent voor ‘Kunst op de Vijver’ in Langemark

Zaterdag werd het kunstproject ‘Kunst op de Vijver’ van de Kunstkring 20-10 Langemark-Poelkapelle officieel ingehuldigd.

De kunstwerken, die ze gezamenlijk in hun tijdelijke atelier (oude kazerne en strijkatelier) realiseerden, pronken nu op de vijver of versieren de omgeving. Kunstkring 20-10 wilde de sfeer van de periode net voor de oorlog, de jaren 1900-1913, belichten. Kippengaas was de materie waaruit de drijvende taferelen bestonden. En er was heel wat belangstelling op deze vernissage.

Deze kunstwerken, op en aan de vijver, blijven er gedurende de hele herdenkingsperiode – van 100 jaar Eerste Wereldoorlog – staan. ‘Kunstkring 20-10 Langemark-Poelkapelle’ telt 20 leden welke diverse disciplines beoefenen en waar ook kunstenaars van buiten de gemeente deel van uitmaken. Ondertussen groeiden ze tot een zeer hechte, actieve en heel creatieve groep. Voorzitter Eric Verbugge omkaderde de geschiedenis rond deze kunstexpo als een Kunstproject dat als een rode draad door de periode 1900-1913 liep.

“Positieve samenwerking”

“Als schepen van cultuur en bestuurslid van C07 ben ik bijzonder trots op de huidige resultaten die de kunstkring 20-10 op de sporen en in de vijver zette. Ik ben vooral onder de indruk van de positieve samenwerking die er binnen deze kunstgroep heerste”, onderstreepte cultuurschepen Marleen Soete.

“Vandaag staat hier een trotse burgemeester, bovenal trots op de prachtige realisatie van onze kunstkring. Dankzij een gebundelde samenwerking slaagden zij erin een creatie te brengen waar één persoon alleen nooit in zou slagen”, benadrukte burgemeester Wyffels.

(RB-foto RB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.