Kunstgrasveld SV Rumbeke komt er jaartje eerder dan voorzien

Jacky Bakelandt, Martin Vanhoutte, Jurgen Vandamme, Gino Six José Debels, Dario Seynhaeve, Nathalie Muylle, Bart Verduyn en Dork Maesen. (Foto Jos) © (Foto Jos)
Peter Soete

Het was al langer bekend dat KSV Rumbeke een kunstgrasveld krijgt. Maar dat komt er vroeger dan verwacht. Het stadsbestuur heeft het licht op groen gezet om de eerste ploeg volgend seizoen al op kunstgras te laten spelen.

“We proberen halfweg mei te starten met de aanleg van ons kunstgrasveld”, vertelt Giovanni Six, bestuurslid en penningmeester van KSV Rumbeke.

“We beseffen dat het krap zal worden om alles op tijd klaar te hebben maar we doen ons uiterste best. Bestuurslid Martin Vanhoutte heeft al enkele aannemers aangeschreven om een bestek te maken en we bespreken en beslissen dit zo snel mogelijk op de bestuursvergaderingen. De stad voorziet het budget en de clubs moeten verder initiatief nemen. Uiteraard zijn we zeer tevreden dat de budgetten vroeger ter beschikking zijn: het geld is er en onze intentie om te beginnen is er ook.”

“Het kunstgras komt op ons eerste terrein. Inderdaad, ons eerste team speelt volgend jaar de thuiswedstrijden op kunstgras. Trainers, spelers en wij als bestuur zijn zeer enthousiast. De huidige grasmat van het hoofdterrein heeft ook duidelijk zijn beste tijd gehad.”

Kansen voor de jeugd

“Dit biedt trouwens ook mogelijkheden op het vlak van trainingen van zowel fanion als andere Rumbeekse teams. We zullen dat veld 100% benutten. Ik herinner me de tijd dat er onderhoudsmensen van de stad waren op het Sportpark. Zij hielden alle wedstrijden en trainingen bij die op het hoofdveld plaatsvonden. Tegen de winterstop had het veld meestal al meer trainingen en wedstrijden te verduren gehad dan het aankon.”

“Onze eerste ploeg degradeert nu wel en dat is nooit prettig. Maar toch geloof ik dat er ook opportuniteiten zijn in een lagere klasse. En dan vooral voor onze jeugdspelers. De beloften die er aan komen zijn heel degelijke voetballers en onze eerste ploeg zal volgend seizoen voor de helft uit jonge gasten bestaan en voor de helft uit ervaren spelers. KSV Rumbeke wil hard blijven inzetten op de eigen jeugd en we geloven dat er volgend seizoen in een lagere afdeling meer kansen kunnen zijn voor onze jeugd. En dat dus op een gloednieuw kunstgrasveld.”

“De aanleg van een kunstgrasveld op het Rumbeekse Sportpark stond inderdaad ingeschreven in de meerjarenplanning”, vertelt schepen van Sport José Debels. “Het feit dat we de uitvoering een jaar vroeger kunnen doen, is een mooie opportuniteit.”

Net op tijd

“Dat kunstgras in Rumbeke komt net op tijd. Er zijn veel jonge gezinnen bijgekomen in de omgeving van het Sportpark en dat zorgt voor meer jonge voetballertjes bij KSV Rumbeke. Bovendien zijn er ook liefhebbersploegen die hun thuiswedstrijden op het Sportpark spelen en ook de finales van het Roeselaars Liefhebbersvoetbal vinden op het Sportpark plaats. Dat betekent dat tot nu er niet kon begonnen worden met de herstelling en heraanleg van de grasmat tot na deze finales. Met een veld in kunstgras is dat allemaal verleden tijd.”

“Bovendien wordt voetbal ook meer en meer populair bij meisjes. Daarom komen er zowel in Rumbeke als in Beveren ook kleedkamers en douches bij.”

(PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.