Kunstgrasveld SC Zonnebeke officieel ingehuldigd

Het kunstgrasveld werd officieel geopend door schepen van Sport Jan Vandoolaeghe in aanwezigheid van voorzitter Josiane Duthieuw, burgemeester Dirk Cardoen, schepen Joachim Jonckheere en de hele bestuursploeg van SC Zonnebeke. © ZB
Redactie KW

Het kunstgrasveld van SC Zonnebeke werd vorige week officieel ingehuldigd. Een tussenkomst van de gemeente aangevuld met eigen middelen maakte de realisatie mogelijk.

“De toestand van onze voetbalterreinen was ruim onvoldoende om een degelijke en kwaliteitsvolle jeugdopleiding te kunnen bieden, rekening houdend met ongeveer 400 actieve spelers, waarvan 240 jeugdspelers. Voor onze club was de aanvraag voor een kunstgrasveld absoluut geen luxe, maar een grote noodzaak met 24 jeugdploegen en 4 seniorploegen”, stelde voorzitter Josiane Duthieuw.

Oprechte dank

“Het subsidieringsbedrag van de gemeente, waarvoor onze oprechte dank, was echter onvoldoende en als club hebben we ook een zware financiële inspanning geleverd. Er was een positieve samenwerking en een collegiale omgang. In het bijzonder wil ik Kristof Noyez bedanken die ons uitstekend begeleid heeft en Roland Doolaeghe en Luc Delva die gedurende de werken alles in goede banen hebben geleid.”

Er waren ook dankwoorden voor de sponsors. “Op sportief vlak is het momenteel wat moeilijk, maar we hopen op het einde van het seizoen een goed resultaat neer te zetten. Onze jeugdwerking draait op volle toeren. Wij willen vooruit met onze club en met het kunstgrasveld hebben wij een belangrijke stap voorwaarts gezet”, aldus de voorzitter

Voetbalacademie

“Een kunstgrasveld is bijna niet meer weg te denken voor een club als SC Zonnebeke”, aldus sportschepen Jan Vandoolaeghe (#team8980). “We wilden wel al onze Zonnebeekse clubs eenzelfde kans geven en daarvoor werkten we in het college het subsidiereglement kunstgras uit waaraan clubs moeten voldoen om in aanmerking te komen. SC Zonnebeke was het verst gevorderd in de opmaak van dit dossier en kreeg dus als eerste deze subsidie toegekend.”

“Het gaat om 265.000 euro maar deze som volstaat niet om een kunstgrasveld aan te leggen. Ik wil de club dan ook feliciteren voor de inspanningen die ze zelf gedaan heeft om de resterende centen bij elkaar te krijgen voor de realisatie. Het kunstgrasveld is een parel van een infrastructuur. Het is niet alleen een meerwaarde voor onze huidige voetballers, maar zal heel wat nieuwe, jonge spelertjes een kans geven om zich te ontwikkelen, waardoor jullie terecht kunnen spreken over een voetbalacademie.” (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.