Kunstgrasveld KFC Marke ludiek geopend

Het nieuwe kunstgrasveld van KFC Marke werd zondagmiddag ludiek geopend met enkele doelschoppen door Schepen van Facility Arne Vandendriessche.

Schepen Arne Vandendriessche shot de bal naar het doel om op een ludieke manier het kunstgrasveld te openen. Schepen An Vandersteene kijkt toe. © (Foto EDB)

“Het eerste kunstgrasveld dat er in Kortrijk kwam was het veld voor de jeugdacademie van Kortrijk in 2009”, begon Schepen van Sport An Vandersteene. “Ondertussen liggen daar al twee dergelijke velden. Er liggen ook al twee kunstgrasvelden op de Lange Munte. Marke is het eerste in de deelgemeenten, en er zullen er nog volgen.”

Een kunstgrasveld is niet onderhoudsvrij en niet iedereen mag er op, maar het is wel zeven dagen op zeven en 24 uur op 24 bespeelbaar. “We zijn ook niet afhankelijk van het weer, zoals er deze zomer een hele tijd niet mocht gesproeid worden.” De Schepen vertelde ook dat er tegen eind november nog een duurzame ledverlichting aan het grasveld komt die kan aangelegd worden volgens de noden.

Aannemer Destadsbader werd zowel door de Schepen als door het bestuur van KFC Marke bedankt om de deadline van 20 oktober te halen voor de afwerking van het kunstgrasveld. Op de sportterreinen van Marke worden ook nog een ruimte voor hoogspringen en voor kogelstoten aangelegd en er wordt ook gezocht naar een oplossing opdat ballen niet in de Wadi, de wateropslagplaats, zouden terecht komen.

Na het officiële volgde het ludieke gedeelte door Schepen van Facility Arne Vandendriessche. Hij mocht enkele doelschoppen trappen op het vernieuwde kunstgrasveld en slaagde daar verschillende keren in. Na het officiële gedeelte volgde een receptie en om 14 uur vond de match van KFC Marke tegen KZ Dentergem plaats op het vernieuwde veld.

https://www.youtube.com/watch?v=-yjU4AVgXOA

(EDB – Foto/Video EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.