Kunstgras voor wellicht promoverend Ardooie

De aanleg van het kunstgras moet rond zijn bij de start van het nieuwe voetbalseizoen. © foto JM
Redactie KW

De werken om het tweede veld van KVC Ardooie van kunstgras te voorzien vorderen. En tussen alle corona-ellende kan de ploeg officieel mededelen dat het promoveert naar tweede provinciale.

Op veld 2 is inmiddels de bovenste grondlaag afgevoerd en werden drainagewerken uitgevoerd. Nu is men volop bezig met de opbouw van het veld en de plaatsing van de betonwand. Daarna moet alles nog uitgerold worden en met kunstgras afgewerkt. Sportfunctionaris Joris Vandewynckele houdt alles nauwkeurig in het oog en ziet in de aanleg van een veld met kunstgras voordelen voor de voetbalploeg : “Het grote voordeel van kunstgras is dat op elk moment en in alle omstandigheden kan getraind of gevoetbald worden.”

“Elk jaar zien wij dat een tiental trainingen voor de jeugd en een aantal matchen afgelast worden. Voorts is er minder onderhoud en het aanbrengen van kalk voor de belijning is niet meer van doen, gezien deze belijning in de grasmat zit.” Of er ook nadelen zijn ? “Sommige spelers verkiezen een moeilijker te bespelen veld”, aldus de kenner.

Promotie?

Veld 1, waarop de wedstrijden van de eerste ploeg gespeeld worden, blijft met de klassieke grasmat zitten. “Het gemeentebestuur koos voor de aanpak van het kleinere tweede veld waarop de jeugd actief is. Als het voetbalseizoen 2020-2021 van start gaat, zal KVC Ardooie dit hoogstwaarschijnlijk doen in tweede provinciale. Een promotie die wat onder het stof zat door het coronaverhaal. “Na 20 jaar is de promotie wellicht een feit (enkele ploegen trokken naar het BAS en die uitspraak volgt pas op 26 mei). We hadden ons bij de aanvang van het seizoen tot doel gesteld om de eindronde te halen. Bij het afbreken van de competitie stonden we tweede en dat zal normaal volstaan voor promotie”, horen we bij KVC. “Een feestje bouwen in coronatijd zat er nog niet in. Dat hebben ze in ieder geval nog te goed.” (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier