https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kunstenares Marleen Vanlierde stelt tentoon

Het begon voor Marleen allemaal met een set canvasdoeken en schildergerief, dat ze van een vriendin cadeau kreeg. © PPW
Redactie KW

Van vrijdag 24 september tot en met zondag 3 oktober exposeert kunstenares Marleen Vanlierde in het Koetshuis van Park Baron Casier. Ze brengt het overgrote deel van haar abstracte kunstwerken mee.

Marleen (59) studeerde voor opvoedster en werkte altijd al als animator en zorgverlener in woon- en zorgcentra voor ouderen.

“Een vijftal jaar geleden kreeg ik voor mijn verjaardag van een goede vriendin een set canvasdoeken en schildersgerief cadeau”, vertelt ze met gefronste wenkbrauwen. “Ik was verbijsterd en eigenlijk ook een beetje ontgoocheld. Wat moest ik daar in hemelsnaam mee aanvangen? Mijn vriendin was er echter wel van overtuigd dat ik er mijn creativiteit in kwijt zou geraken. Op een regendag had ik niks beter te doen en heb ik voor het eerst op canvas geschilderd.”

Het experimenteren met kleuren en materialen had Marleen meteen in de greep.

Natuur als muze

“De verwondering van wat op doek gebeurt wanneer er geen regels of voorwaarden zijn, het kind ontwaakte in mij”, zegt ze. “Ik probeer dan ook zoveel mogelijk uit mijn hoofd te gaan als ik schilder om het kunstwerk zichzelf te laten creëren in een flow waar ik zelf verbaasd over ben. Zelden of nooit gebruik ik een borstel. De natuur is vaak mijn muze. Ik wil met mijn abstracte werken vooral de eigen verbeelding van de mensen stimuleren, ze uit hun comfortzone halen en een nieuwe wereld laten intreden.” Mijn werken zijn kleurencomposities, vaak dynamisch figuratief. Het is mijn verlangen met deze expo de dynamiek en passie van mijn werken bij de bezoeker over te brengen en mensen te raken, op welke manier dan ook.” (PPW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.