Kunstenares maakt handgeborduurde sjaals voor senioren

© Davy Coghe
© Davy Coghe
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

De uitvaartkoepel Sereni mocht samen met kunstenares Ilse Van Roy een mooi project op poten zetten. Sereni liet handgeborduurde sjaals maken door Ilse met de boodschap ‘Je ne suis pas le vent’. Twee bewoners van woon-zorgcentrum Van Zuylen in Sint-Kruis mochten vrijdag de sjaal in ontvangst nemen.

Sereni wil in deze donkere coronatijden de senioren een steuntje bieden met een warm gebaar. Denise Roosebrouck en Juliaan Inghels mochten vrijdagvoormiddag in aanwezigheid van Mintus-voorzitter Pablo Annys de sjaal in ontvangst nemen.

Ilse Van Roy versiert de sjaals met borduursels die worden gelinkt aan de persoon. Zo had ze vanuit het woon-zorgcentrum Van Zuylen in Sint-Kruis waar Denise en Juliaan verblijven, enkele kernwoorden meegekregen. Ilse werkte zelf nog in woon-zorgcentra en weet hoe belangrijk het is om te tonen aan de senioren dat ze niet vergeten worden.

Door corona is ook hun leven al veel veranderd. Ze zien minder familie, heel wat activiteiten vielen weg en door quarantaine waren ze vaak ook nog eens enkele dagen eenzaam. De sjaal is een teken van warmte en aandacht. Zowel Denise als Juliaan waren bijzonder tevreden met het leuke presentje.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.