Er staan drie gestippelde honden op de grond. Boven de honden zweven 2 ufo's. Neen, het gaat hier niet om een passage uit de nieuwe bestseller van Grisham, maar om een fragment uit de meest recente opdracht van SYL. Brecht Carton (40), een van de trawanten die SYL in goede banen leidt, verklaart ons meteen de link tussen het buitenaardse en Wevelgem. "Iedereen moet binnen blijven, maar wat doe je eenmaal je binnen bent? We stelden ons, met het collectief, die bezorgde vraag. Het lijkt logisch, vooral in dit digitale tijdperk, om onze toevlucht te nemen tot sociale media en onze dagen te slijten op YouTube. Alleen is het maar de vraag of we daar echt beter van worden?"

In hun geheel aparte en vooral bekende stijl dokterden de leden van SYL dan ook een dagelijkse activiteit uit, voorzien van een stevige twist. "Op onze Facebookpagina lanceren we iedere dag, tijdens de coronacrisis, een beschrijving van een bekend kunstwerk", klinkt het kleurrijk bij Brecht. "Het is niet de bedoeling om de naam van het kunstwerk of de kunstenaar te raden, we willen iedereen motiveren er een eigen twist aan te geven. Teken, schilder, schrijf, kleur of knutsel hoe jij denkt dat het kunstwerk eruit zou moeten zien en deel het resultaat op onze pagina. Op het einde van de dag kan iedereen dan zien hoe we allemaal gelijk en toch zo verschillend zijn."

Zelf deelnemen? Zie https://www.facebook.com/SYLwevelgem/

Er staan drie gestippelde honden op de grond. Boven de honden zweven 2 ufo's. Neen, het gaat hier niet om een passage uit de nieuwe bestseller van Grisham, maar om een fragment uit de meest recente opdracht van SYL. Brecht Carton (40), een van de trawanten die SYL in goede banen leidt, verklaart ons meteen de link tussen het buitenaardse en Wevelgem. "Iedereen moet binnen blijven, maar wat doe je eenmaal je binnen bent? We stelden ons, met het collectief, die bezorgde vraag. Het lijkt logisch, vooral in dit digitale tijdperk, om onze toevlucht te nemen tot sociale media en onze dagen te slijten op YouTube. Alleen is het maar de vraag of we daar echt beter van worden?"In hun geheel aparte en vooral bekende stijl dokterden de leden van SYL dan ook een dagelijkse activiteit uit, voorzien van een stevige twist. "Op onze Facebookpagina lanceren we iedere dag, tijdens de coronacrisis, een beschrijving van een bekend kunstwerk", klinkt het kleurrijk bij Brecht. "Het is niet de bedoeling om de naam van het kunstwerk of de kunstenaar te raden, we willen iedereen motiveren er een eigen twist aan te geven. Teken, schilder, schrijf, kleur of knutsel hoe jij denkt dat het kunstwerk eruit zou moeten zien en deel het resultaat op onze pagina. Op het einde van de dag kan iedereen dan zien hoe we allemaal gelijk en toch zo verschillend zijn." Zelf deelnemen? Zie https://www.facebook.com/SYLwevelgem/