Kunstenaars Zonnepalet beuren bewoners en zorgpersoneel WZC Ter Linden Veurne op met 200 kunstzinnige kaartjes

Myriam Van den Putte

De leden van teken- en schildersatelier Zonnepalet zijn geen onbekenden voor woon-zorgcentrum Ter Linden in Veurne.

De kunstenaars fleurden al eerder de gangen op met hun werk, onder meer tijdens de kunstenpromenade Toeren en Loeren. Omdat ze de bewoners en het zorgpersoneel een warm hart toedragen, tekenden en schilderden de artiesten een 200-tal kaartjes met een kleine boodschap erbij.

Mireille Gaytant vertegenwoordigde het kunstenaarsgezelschap en kwam de kaartjes persoonlijk afleveren. “Al onze leden hebben zelf een kaartje ontworpen, ieder in zijn of haar eigen stijl“, legt Mireille uit. “Onze groep telt een 35-tal leden, van diverse pluimage, uit alle sociale klassen. Er zijn jonge en minder jonge mensen bij… Ons oudste lid is de 94-jarige architect José Vanden Bossche”, aldus Mireille.

Alternatieve oplossing

“Heel wat kaartjes stellen bloemen of landschappen voor, uitgevoerd in aquarel of met acrylverf. Iedereen heeft aan de binnenkant een boodschap geschreven, zoals ‘bloemetjes om je op te vrolijken’, ‘Hou de moed erin, alles komt goed’ of ‘Een knuffel, een omhelzing, een zoen… laat het weten als ik meer voor je kan doen’… We hebben genoeg kaartjes gemaakt, zodat we er niet alleen aan de bewoners, maar ook aan het zorgpersoneel kunnen geven.”

Door de coronasituatie liggen ook voor de groep van het Zonnepalet de normale activiteiten voorlopig stil. “Maar we hebben wel een alternatieve oplossing bedacht om verder te werken,” zegt Mireille. “Iedereen tekent of schildert nu in zijn eigen kot, maar we bespreken bijvoorbeeld een schilderij via skype.”

Ook aan de geplande activiteiten wordt verder gewerkt. “Dit jaar is er een kunstwandeling gepland voor de tachtigste verjaardag van Willem Vermandere. In dat kader zullen we een van zijn liedjes als thema voor een schilderij kiezen”, besluit Mireille.

(MVQ/ foto MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.