Kunstenaars pimpen croques voor het goede doel

De gepimpte croque-monsieurs kan je nog tot eind deze maand bewonderen in de etalage van eethuis Krok-Ubuntu aan de verlaagde Leie-boorden. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Leuk initiatief van de bekende graffitikunstenaar Mc Bullet in Kortrijk. Voor ‘Pimp je Krok’ bracht hij 15 gipsen croque-monsieurs naar Krok-Ubuntu aan de verlaagde Leieboorden. Andere kunstenaars mochten die naar eigen goeddunken bewerken. Binnenkort worden alle croques geveild voor een goed doel.

Kortrijkzaan en kunstenaar Mc Bullet staat bekend om zijn spontane projecten. “Opeens viel hij hier binnen met enkele maagdelijk witte croque-monsieurs gemaakt uit gips”, vertelt Stijn Defoort, zaakvoerder van Krok-Ubuntu in de Handboogstraat. “Die moesten ‘gepimpt’ worden. Vandaar de naam van het project ‘Pimp je Krok.”

Ondertussen werden alle croques omgetoverd tot echte kunstwerken. Hoofdzakelijk Kortrijkse kunstenaars gaven hun eigen draai aan het project. Tanguy Duhamel, een beginnende artiest; Tom Defoort, een tekenaar; Brecht Carton en Desmond Casteur zijn maar enkele van die mensen.

“Alle werken zijn uniek”, aldus Stijn. “Sommige herken je amper nog als een croque-monsieur. Ze werden omgevormd tot monsters of bewerkt met felle kleuren.”

Veilen voor goed doel

Wie de kunstwerken wil bewonderen kan dat nog tot eind deze maand doen in de etalage van eethuis Krok-Ubuntu. “Daarna zullen ze geveild worden voor een goed doel”, belooft Stijn. “Welk goed doel dat zal zijn, kan ik nog niet mee geven. Maar wie interesse heeft voor een bepaald werk, mag zeker al een bod komen uitbrengen”, besluit hij enthousiast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier