Kunstenaar Chris maakt muurschildering van hondjes voor buurman Rudy

Rudy Dalton Vermeesch uit de Perzikenlaan in Stene is maar wat trots op het schilderwerk van zijn bijna-buur Chris Lowyck.

Rudy met hond Joe bij Chris Lowyck en zijn muurschildering.©Bliek Vermeire BVO
Rudy met hond Joe bij Chris Lowyck en zijn muurschildering.©Bliek Vermeire BVO

“Kunstenaar Chris uit de vlakbij gelegen Brugstraat schilderde onlangs mijn drie honden Joe, Jack en Averill op een zijgevel van mijn woonst”, verduidelijkt Rudy. “Om de schilder een duidelijk beeld te geven van mijn dieren, gaf ik hem een foto. Het resultaat is echt verbluffend. Chris bewijst eens te meer zijn talent. Enige tijd geleden kwam deze artistieke duizendpoot zelfs aan bod in het bekende televisieprogramma Iedereen Beroemd.”

Drie Daltons

Rudy Vermeesch maakt deel uit van de bekende Dalton-familie uit Stene. De namen van de honden zijn dus heel bewust gekozen. “Ik verzorgde de drie puppy’s zeven jaar geleden tijdens hun eerste levensmaanden. Enkel hondje Joe loopt hier nu nog altijd vrolijk rond. De andere twee viervoeters vonden ondertussen een nieuwe thuis bij onder andere Petra Vanhecke. Zij woont ook in Stene. De drie huisdieren zijn een kruising tussen een Jack Russell en een Japanse Spaniel. Dit verklaart hun mooie uiterlijk.”

Veel lof

“Dankzij de vriendendienst van Chris blijven Joe, Jack en Averill altijd in mijn gedachten. Daar blijf ik hem dankbaar voor. Ondertussen schilderde de kunstenaar enkele afbeeldingen op zijn eigen voorgevel. Daar herkennen we onder meer burgemeester Bart Tommelein. Ook mijn buurvrouw Lucienne was vol lof over het resultaat. Ze vroeg Chris daarom een roodborstje op haar muur te schilderen. Zo kunnen nog meer voorbijgangers en buurtbewoners genieten van een gewaardeerde en getalenteerde schilder als Chris Lowyck”, besluit Rudy Dalton. (BVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.