Kunst, muziek en comedy in ‘t Nest in Rumbeke

Frederik Turpyn, Eveline d'Hanens en hun kinderen in hun tuin waar de expositie en de concerten plaatsvinden. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

De aandachtige voorbijganger zal al het bronzen beeld van kunstenaar Jeffrie Devriese uit Torhout op het Rumbeekse kerkplein hebben gezien.

Het beeld is een van 20 bronzen beelden die je in de tuin van cultureel buurthuis ‘t Nest kan gaan bekijken. Dan kan elke zaterdag en zondag van begin juli tot eind augustus, telkens van 14 tot 18 uur. Vanaf het beeld op het Kerkplein is er een bewegwijzering die de wandelaar en fietser begeleidt naar de tuin via het wandelpad achter de polyvalente zaal van OCAR. Op zaterdag 1 augustus is er vanaf 18 uur een gratis receptie.

Naast deze permanente expositie zijn er dertien kleinschalige outdoorevenementen van klassiek, over folk, blues, jazz, kleinkunst tot metal en zelfs een vleugje comedy.

“We kunnen tot 52 personen ontvangen in onze tuin waar het allemaal plaatsvindt”, aldus Eveline d’Hanens van Amate Galli vzw – wat staat voor Ambachten- en Muziek ATElier Galli -, die samen met haar gezin in het cultureel buurthuis, Kerkplein 26 in Rumbeke woont.

Inhalen na corona

“Normaliter zijn we in de vakantiemaanden juli en augustus gesloten, maar door de coronacrisis hebben we het een en ander in te halen, vandaar beide initiatieven: expositie en de 13 kleinschalige evenementen”, vertelt Eveline nog.


Info en reservatie: www.amategalli.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier