Kunst geveild als blijk van erkentelijkheid voor personeel drie Oostendse zorginstellingen

Bovenaan v.l.n.r Annick Zinzen, May Leemans, Jacques Tortelboom, Jan De Graeve , dokter Suzy Van Nerum (arts H. Serruysziekenhuis), Dannick Minne (voorzitter H. Serruysziekenhuis), Xavier Ketels (Director AZ Damiaan), Veronique Van Asch, schepen Bart Plasschaert en Mieke Spanhove. Onderaan v.l.n.r. Griet Griet, Fred Delameilleure, Werner Watty, Geert Meesschaert, Françoise Van Hoorebeke (algemeen directeur vzw Sint-Monica) en Els Heirbrant (kunstenares Impuels). © foto ML
Redactie KW

Geert Meesschaert van galerie Expo18 in Oostende organiseerde een online kunstveiling ten voordele van het personeel van drie zorginstellingen.

In de kunstgalerie Expo18 in Oostende werden omwille van de lockdown online werken geveild van zo’n twintig kunstenaars uit Oostende en daarbuiten. Zij hadden aan de oproep van zaakvoerder en galeriehouder Geert Meesschaert gevolg gegeven om een aantal werken te schenken ten voordele van het personeel van drie Oostendse zorginstellingen.

“Ik heb alle kunstenaars die ooit exposeerden in Expo18 aangeschreven en was blij verrast met het resultaat. Niet minder dan 22 kunstenaars hebben mij 43 werken voor de veiling aangeboden“, zegt Geert Meesschaert. De veiling bracht uiteindelijk 5.595 euro op voor het personeel van de drie zorginstellingen AZ Damiaan, AZ Sint-Jan en vzw Monica.

Dit als blijk van erkenning voor hun onbaatzuchtige inzet tijdens de coronacrisis. In het eerstvolgend directiecomité beslissen de drie instellingen hoe zij het geld ten bate van het zorg- en ondersteunend personeel kunnen aanwenden. De geschonken kunstwerken zijn nog zondag 5 juli te zien van 10 tot 18 uur in Expo18 , gelegen in de IJzerstraat 18 in Oostende.

(ML/ foto ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier