Kunst en optredens tijdens Tournee Congé in juli en augustus op zeven locaties in Waregem

Tournee Congé wordt afgesloten rond de Waregemse Markt. © DJW
Redactie KW

Zeven weekends in juli en augustus vanaf 10 en 11 juli zijn in Waregem en de deelgemeenten voorbestemd voor Tournee Congé. Dat is helemaal gratis, maar reserveren is wel verplicht.

Op diverse locaties zijn er op vrijdag en zaterdag speelstraten voor de kinderen, worden workshops van yoga tot TikTok georganiseerd, worden spannende verhalen voorgelezen door medewerkers van de stadsbibliotheek en zijn er andere ontspannende activiteiten.

De zeven locaties zijn: ontmoetingscentrum De Coorenaar in Desselgem op 10 en 11 juli, Nieuwenhove op 17 en 18 juli, ‘t Gaverke op 24 en 25 juli, Beveren-Leie op 31 juli en 1 augustus, De Biest op 7 en 8 augustus, Sint-Eloois-Vijve op 14 en 15 augustus en het stadscentrum op 21 en 22 augustus als afsluiter. Behalve in Desselgem is alles geconcentreerd rond de kerk of in de omgeving van het kerkplein. Iedereen kan op de gestelde data alle locaties zelf bezoeken of ontdekken via een speciaal daarvoor uitgestippelde fiets- en wandeltocht.

Coronamaatregelen

Ook kunst komt aan bod met het kunstenaarsduo Robbert & Frank dat een hedendaags schrijn ontwerpt. Op vrijdag zijn er optredens door vooral lokale talenten en op zaterdag regelt cultuurcentrum De Schakel afspraken met enkele nationale artiesten, die naar een locatie komen afgezakt. Met deze Tournee Congé wil Waregem er vooral voor zorgen dat het de bewoners niet ontbreekt aan ontspanning en creativiteit in eigen buurt.

Daarbij wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen: voldoende afstand van elkaar, ontsmetten van de handen… Reserveren voor een van de weekends is verplicht. Alle info (inclusief reservaties) is terug te vinden via www.tourneeconge.be.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier