Kulak Kortrijk schenkt 2.000 euro aan De Kier: “Nu meer dan ooit nood aan steun”

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Ook dit jaar steekt KU Leuven Campus Kulak Kortrijk de vrijwilligersorganisatie De Kier vzw een financieel hart onder de riem. Met een cheque van 2.000 euro steunt de Kortrijkse campus de vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor armoedebestrijding en ervoor zorgt dat alle jongeren de kans krijgen om verder te studeren.

“In deze onwezenlijke coronatijden is het meer dan ooit belangrijk om oog en oor voor mekaar te hebben. Omdat respectvol luisteren naar zij die om één of andere reden het even lastiger hebben écht het verschil maakt”, aldus vice-rector van Kulak Piet Desmet.

Troost aan de meest kwetsbaren

Met De Kier vzw koos de Kortrijkse campus bewust een goed doel uit eigen stad. De Kier – een vzw die volledig op vrijwilligers draait – werkt kleinschalig maar biedt steun, advies en troost aan de meest kwetsbaren in Kortrijk.

Paul De Marez is vrijwilliger bij De Kier. “Het doet ons bijzonder veel deugd om op deze manier door Kulak Kortrijk opnieuw te worden gesteund. Dit versterkt de belangrijke sociale en maatschappelijke verankering van de campus. Namens De kier nemen medevrijwilliger Eric Decavele en ikzelf met veel plezier de coronaveilige cheque – van 1,5 meter breed – in ontvangst.”

“Kulak en De Kier waren vorig jaar al partner in de Warmste Week. Dit jaar beleven we samen een Warm Moment. Met grote waardering voor de ongelofelijke inzet van vzw De Kier. Bovendien maakt dit deel uit van het bredere KU Leuven Engage project, een gemeenschap van geëngageerde studenten, onderzoekers, docenten, medewerkers en partners van de KU Leuven, die door actieve inzet hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen opnemen voor, samen met en vanuit personen en groepen in kwetsbare situaties”, besluit de vice-rector.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier