Kulak houdt eerste 24 uren tegen kanker

© LO
Redactie KW

Donderdagmorgen startte de Kulak 24UUR-tegen kanker. Het hoogtepunt van de 24UUR is de 6-urenloop die donderdagnamiddag startte. Deze wordt gedragen door eigen studenten en staf.

De Kulak 24UUR is een initiatief van studentenvereniging BeMSA Kulak (Belgian Medical Students Association), in samenwerking met het Kulak praesidium en KU Leuven campus Kulak Kortrijk. Johan Swinnen, docent aan de universiteit, is de inspiratiebron van het praesidium. Hij heeft zelf een zoon, Pieter, die vocht tegen kanker. “Onze studentenvereniging BeMSA zocht een goed doel voor onze 24UUR-tegen kanker. Professor Johan Swinnen steunt onvoorwaardelijk het Leuvens Kankerinstituut. Vandaar”, weten medeorganisators Louis en Elisabeth die samen het onthaal, de inschrijving en de bedeling van de rugnummers ter harte nemen.

Kulak houdt eerste 24 uren tegen kanker
© LO

Aan de loop namen ruim 500 studenten deel. De startronde wordt gelopen door personeel en studenten van de Kulak onder leiding van vicerector Piet Desmet. Het Kulak praesidium met onder meer Laurien, Arnaud, Guillaume, Robbe, Simon, Thomas en Toon, is er helemaal klaar voor.

Kulak houdt eerste 24 uren tegen kanker
© LO

Er worden diverse activiteiten georganiseerd. “De opbrengsten van alle initiatieven zoals boekenverkoop, ontbijt, tombola, croqueverkoop, go-cart of fuif, gaan naar het Leuvens Kankerinstituut.” Ook van buiten de eigen organisatie lopen sympathisanten mee, onder meer een team van AZ Groeninge onder leiding van Stefaan Lammertyn. “Een brede coalitie voor het goede doel“, aldus Elisabeth en Louis. De loop eindigt op vrijdag om 10 uur.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier