Kulak 24UUR-tegen kanker wordt naar een nog hoger niveau getild

Op de foto herkennen we Thomas Kesteloot, Laure Blontrock, Louis Derluyn, Elisabeth Dewispelaere en Margaux Laurez. Allen 20 jaar. © (Foto TV)
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Deze ochtend startte de Kulak 24UUR-tegen kanker. Het hoogtepunt van de 24UUR is de 6-urenloop die donderdagnamiddag startte. Deze wordt gedragen door eigen studenten en staf. De volledige opbrengst gaat naar onderzoek tegen kanker.

Tot morgenochtend 10 uur zet de KU Leuven campus Kulak zijn deuren open tijdens een 24 uur tegen kanker. Dit is een initiatief van studentenvereniging BeMSA Kulak (Belgian Medical Students Association) in samenwerking met KU Leuven Campus Kulak Kortrijk en het presidium van de campus. De opbrengst van de actie gaat integraal naar het Leuvens Kankerinstituut. “Het regent al de hele dag maar binnen houden we de sfeer er stevig in. Ook de lopers voor de zesurenloop zijn keihard gemotiveerd en dat doet ons deugd” vertelt Louis Derluyn ons.

Het hoogtepunt van de 24 uren actie was zonder twijfel de zesurenloop die plaatsvond in en buiten de gebouwen van de campus Kulak. Zes uren lang liepen studenten en persoonsleden voor het goede doel op een uitgestippeld parcours. “We hebben de zon vandaag helemaal niet mee en hadden even vrees voor de lopers maar iedereen heeft zich keihard ingezet en er is enorm veel ambiance te merken op en naast de looppiste” aldus Louis Derluyn van BeMSA.

Meer dan 1.500 deelnemers

Het was geen gemakkelijke opdracht om alles uit te lopen want de regen maakte het gehele evenement wat moeilijker.
Het was geen gemakkelijke opdracht om alles uit te lopen want de regen maakte het gehele evenement wat moeilijker.© (Foto TV)

Doorheen de 24 uren zullen meer dan 1.500 gegadigden de ingangsdeur gepasseerd hebben. Het werd een groter succes dan vorig jaar waar de organiserende macht zeker tevreden over is. “We voorzagen een grote opening, volksspelen, pasta verkoop, de zesurenloop, willy en marjetten marathon, een zalige fuif en uiteraard een ontbijt morgenochtend. We hebben geprobeerd een zeer gevarieerd programma aan te bieden zodat iedereen wat aan zijn trekken kan komen. Aan de inschrijvingen te merken zien we zeker een grotere stijging met vorig jaar” vertelt Laure Blontrock ons. Daarnaast kon de organisatie ook rekenen op heet wat sponsors die mee op de kar sprongen.

Ook professor Johan Swinnen was aanwezig. “Johan zal vandaag de volledige zes uren uitlopen. Als kankeronderzoeker en vicevoorzitter van het LKI zet hij zich dagelijks in om de behandeling van kanker te verbeteren. We zijn dan ook zeer trots dat de professor van de partij is” weet Louis Derluyn ons te vertellen.

Het evenement eindigt morgenochtend om 10uur met een stevig ontbijt om de kater te verdrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier