KTC Isis opent nieuw seizoen met drie gloednieuwe padelterreinen en… een thermische scanner

Herbert Herreman en Karel Dewickere, voorzitter van KTC Isis, op een van de nieuwe padelbanen. © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

KTC Isis (Izegem) is klaar voor een nieuw seizoen en de nieuwe padelterreinen voor. “Dat wordt eens schot in de roos”, zegt eigenaar Herbert Herreman. Het seizoen komt nu stilaan op gang, met de nodige coronamaatregelen uiteraard. Aan de ingang van het clubgebouw staat een thermische camera opgesteld. “Zo zie je meteen je temperatuur.” Wie koorts heeft, gaat uiteraard beter meteen naar huis.

KTC Isis zit in een nieuw kleedje. Een investering van om en bij de 350.000 euro. De parking werd heraangelegd en ook het vernieuwde petanqueterrein lijkt te smeken om nog eens gebruikt te worden. “Bedoeling is daar dat we opnieuw een competitie organiseren, maar daarvoor wachten we nog de versoepeling van de maatregelen af.”

Maar het pronkstuk op de vernieuwing zijn de nieuwe padelbanen. Padel is de booming sport. “We hebben ook al twee interclubploegen. Maar we zijn er zeker van dat de terreinen in een mum van tijd volgeboekt zullen zijn.”

Padel wordt gebruikelijk met twee duo’s gespeeld. “Nu moet het uitzonderlijk één tegen één. Er is één uitzondering. Als je met vier leden van een gezin speelt, dan mag het wel.”

Bij KTC Isis zijn ondertussen opnieuw 450 leden ingeschreven. “Het komt door corona wat trager op gang dan anders. Maar gelukkig mogen wij nu al beginnen met spelen en straks volgt hopelijk volledig groen licht.”

De ballon die in de winter over de gravelbanen van KTC Isis staat opgesteld ging zaterdagmorgen tegen de vlakte.
De ballon die in de winter over de gravelbanen van KTC Isis staat opgesteld ging zaterdagmorgen tegen de vlakte.© Frank Meurisse

Terwijl de ballon – waarin het winterseizoen wordt afgewerkt – werd afgebroken moesten de noeste clubmedewerkers een fikse hagelbui weerstaan. De ballon laat toe dat er in de winter dus overdekt op de outdoorvelden wordt gespeeld. Die outdoorvelden worden volgend jaar ook heraangelegd. “Daarvoor opteerden we voor matchclay, dat is een kunststof die er uitziet als gravel en die ook de dezelfde eigenschappen heeft. Maar het is vooral onderhoudsvriendelijker.”

Herbert Herreman en Bart Mattan bij de thermische camera. Op de laptop kan je meteen zien hoe hoog je lichaamstemperatuur is.
Herbert Herreman en Bart Mattan bij de thermische camera. Op de laptop kan je meteen zien hoe hoog je lichaamstemperatuur is.© Frank Meurisse

Voorlopig is reserveren bij KTC Isis, zowel voor tennis als padel, enkel mogelijk voor leden. En die leden passeren eerst voorbij een thermische camera, geplaatst door MATT Security uit de Zuidkaai in Izegem. “Ik ben hier ook lid van de club”, vertrouwt Bart Mattan toe. “We voorzagen het terrein al van veiligheidscamera’s, straks komen er ook aan de padelterreinen. De thermische camera die we hier nu in de entree plaatsten, werkt erg simpel. Je gaat in de gemarkeerde zone staan en je ziet meteen je lichaamstemperatuur.”

Waarbij we meteen de proef op de som mochten doen. Eerst even bril afzetten… 36,1 graden. Veilig dus…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier