KTA Brugge draait ‘warmste plaat’

De leerlingenraad van het KTA in Brugge organiseerde deze week ‘De Warmste Plaat’ voor Music For Life. Een hele week lang werden er op de speelplaats plaatjes gedraaid voor het goede doel; de strijd tegen kinderarmoede.

Christiaan Hoorne van Pelicano mocht zelf ook even achter de ‘draaitafels’ kruipen. © Foto WK

“Ook hier op school zien we het steeds vaker: opstandigheid en spijbelgedrag blijken dan na een gesprek met de leerling plots een dieperliggende oorzaak te hebben. We zijn als school ook veel alerter geworden voor kansarmoede”, zegt pedagogisch directeur Petra De Schepper.

De hele week lang konden de leerlingen tijdens de speeltijd een plaatje aanvragen waarvan de opbrengst geschonken wordt aan Stichting Pelicano, een organisatie die op duurzame wijze de strijd aangaat tegen de kinderarmoede in ons land. “In België leven tienduizenden kinderen in armoede – vaak verdoken en onder de radar. De OCMW’s en de scholen zijn onze antennes, onze ogen en oren”, zegt Christiaan Hoorne, de stichter van Pelicano.

“Volgend jaar zijn we tien jaar bezig. In het begin behandelden we zo’n drie à vier dossiers per maand, nu krijgen we er wel veertig of vijftig per week. Voor onze 550 ‘Pelicano-kinderen’ bekostigen wij alles; van de wieg tot hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. En dat doen we allemaal zonder subsidies.”

Er knalden de voorbije week zo’n tachtig plaatjes door de boxen van het KTA, de directie beet de spits af met een opvallende keuze: ‘Take it’ van Dom Dolla. De nummers met de hoogste bijdrage werden het eerst gedraaid, en dus legden de leerlingen naarstig samen om hun lievelingsnummers vooraan in de playlist te krijgen.

“We hebben zo’n beetje alles door elkaar gedraaid; de keuzes van de leerlingen waren soms heel verrassend. De hits van het moment, maar ook echte klassiekers. Maar de prijs voor ‘onnozelste verzoekje’ gaat naar de leerkrachten die voor het ‘Pokémon Theme’-nummer kozen“, glimlacht Pieter Jonckheere, zelf ook leerkracht in het KTA, die zijn elf meter lange bus ter beschikking stelde als DJ-booth.

De opbrengst van de actie wordt pas bekendgemaakt na het oudercontact op donderdag 20 december. Die avond kunnen immers de ouders ook nog een plaatje aanvragen voor het goede doel. (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.