KSV Veurne verwent voetbalfans met sfeervol EK-dorp

Het bestuur en de vrijwilligers van KSV Veurne maken zich op voor het EK. (foto MG)
Het bestuur en de vrijwilligers van KSV Veurne maken zich op voor het EK. (foto MG)
Redactie KW

In laatste instantie besliste KSV Veurne om een heus EK-dorp met groot scherm op het hoofdterrein te voorzien. Na enkele spannende dagen krijgt het EK-dorp stilaan vorm en is de club klaar om 400 voetbalfans te verwelkomen.

Wie voetbal op groot scherm wil zien en van een leuke voetbalsfeer wil proeven, moet dus op het hoofdterrein van KSV Veurne zijn. “Na een lang en saai jaar staan we te popelen om eindelijk nog eens iets te mogen organiseren”, klinkt het bij Pieter Kesteloot van het bestuur van KSV. “Onze voorzitter speelde al enkele weken met de gedachte om iets op poten te zetten, maar het was telkens afwachten in functie van de maatregelen. Op donderdag 3 juni, amper negen dagen voor de openingsmatch van onze Rode Duivels, hakten we dan toch de knoop door.”

Reservatie

En dus schoot het enthousiaste organisatieteam van KSV Veurne snel in actie. “ Het was spannend om alles op tijd rond te krijgen, maar het lijkt in orde te zullen komen. Hiervoor konden we rekenen op ons klein, maar gezellig clubbestuur met voorzitter Johan Samyn, Bram Van Holm, David Dehouck, Jan Vandenbussche en mezelf. Ook de leden van ons social mediateam, Martijn Leune en Kiany Saelens, waren van de partij. Zelfs onze hoofdtrainer Stijn Van Acker hielp een handje.”

Het wordt dus al minstens drie keer – en hopelijk meer – een sfeervolle bedoening op het Will Tura Sportpark. De 400 tickets zijn gratis, maar er moet wel op voorhand gereserveerd worden. “De registratie is verplicht vanuit de overheid. De inschrijvingen lopen vlotjes binnen. Indien de kaap van de 400 inschrijvingen op voorhand niet gehaald wordt, zal het ook nog mogelijk zijn om je aan de deur te registreren. Dit zullen we tijdig communiceren. De tickets zijn gratis en de verkoop van onze dranken gaat integraal naar onze clubkas in de hoop die wat te spijzen na een lastig jaar.”

Overdekte plaatsen

Het enthousiaste organisatieteam voorziet ook heel wat randanimatie. “Voor de hongerigen is er een foodtruck en de kleinsten kunnen zich uitleven op een springkasteel. We verloten voor elke wedstrijd ook enkele prijzen. Voor de eerste wedstrijd zijn dat drie gratis drankkaarten ter waarde van 20 euro per kaart. De rest verklappen we nog niet, want dat zullen de mensen zelf kunnen ontdekken via onze sociale mediakanalen.”

De club zal alle wedstrijden van De Rode Duivels op een ledscherm van 8 vierkante meter uitzenden. “Onze deuren gaan telkens 2 uur voor aanvang van de wedstrijd open, op uitzondering van de match tegen Denemarken, die om 18 uur gespeeld wordt. Dan zijn fans vanaf 16.30 uur welkom. Bij regenweer beschikken we trouwens over zo’n 140 overdekte plaatsen ”, besluit Pieter Kesteloot. (SB)

Inschrijven kan via de website www.ksvveurne.be of via de sociale mediakanalen van de club. De wedstrijden zijn te volgen in bubbels van maximaal 4 personen en bij verplaatsingen op de site is het dragen van een mondmasker verplicht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.