KSV Rumbeke moet onverwacht afscheid nemen van secretaris Filiep Cneut

Filiep Cneut. © foto AD
Wouter Vander Stricht

Woensdagavond is Filiep Cneut thuis overleden. De 61-jarige vrijgezel was al jarenlang secretaris en gerechtigd correspondent bij de club. Toen hij woensdagavond niet kwam opdagen voor een vergadering op de club, sloeg men alarm. De familie trof hem thuis levenloos aan.

De verdiensten van Filiep Cneut voor KSV Rumbeke zijn niet te beschrijven. De man debuteerde op zijn 16de voor het eerste elftal van KSV Rumbeke. “Dat was nog in de tijd dat men met een libero speelde”, liet hij in een interview op de KSVR-website noteren. Later was Cneut ook jeugdtrainer en zelfs even hoofdtrainer ad interim. Hij was ook jeugdsecretaris, maar het laatste anderhalf decennium ook gerechtigd correspondent en secretaris van de club.

Ondervoorzitter Bart Wenes is uiteraard ook aangeslagen: “Woensdagavond hadden we een bestuursvergadering op de club. Filiep kwam onaangekondigd niet opdagen, we wisten meteen dat er iets niet klopte. We hebben zijn familie verwittigd en die hebben hem jammer genoeg levenloos aangetroffen.”

Carrière bij de bank

Filiep Cneut werkte zijn hele beroepscarrière bij Bank van Roeselare en later KBC. “Maar hij was er nu met pensioen. Vroeger was het KBC en KSV, de jongste tijd was het enkel nog KSV. Zijn bed stond bij wijze van spreken op de club. Filiep was ook iemand die van alle bondsregeltjes op de hoogte was. Het werk dat hij voor de club verzette was ook ongezien.”

Filiep, die altijd vrijgezel bleef, maar eigenlijk zowat met de club getrouwd was, huisde in de Kasteeldreef in Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.