KSV Roeselare failliet: supporters bedreigden schuldeiser en zijn advocaat

Miguel Hemelaere van REO-Catering: "Hopelijk is dit verhaal een wake-upcall voor de hele club." (foto Stefaan Beel) © Stefaan Beel
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

De telefoon van Miguel Hemelaere, zaakvoerder van REO-Catering en schuldeiser van KSV, staat sinds de bekendmaking van het faillissement van de voetbalclub dinsdag niet meer stil. Ook zijn advocaat Tom Noyez kreeg heel wat kwade berichten.

Sinds het faillissement van voetbalclub KSV Roeselare dinsdagnamiddag bekend raakte, staan de telefoons van Miguel Hemelaere en zijn advocaat Tom Noyez niet stil. Zelfs op het kantoor van de advocaat komen kwade berichten binnen. “Onder meer supporters die dreigden dat ze aan mijn huis zouden staan”, zegt de advocaat.

Ook Miguel Hemelaere werd als de boeman aanzien, getuige de vele dreigende berichten aan zijn adres op Facebook. “Ik heb dinsdagavond zelfs de lichten van de parking laten branden. Mijn auto staat daar… Ik was ook op mijn hoede, hoor.” Tom Noyez: “Er moet maar bij enkele gasten de plong springen…”

Om de rust te proberen herstellen, sprak de advocaat dinsdagnacht nog met een gerespecteerde supporter, op neutraal terrein en met een bemiddelaar. “Daarbij legde ik uit hoe de vork aan de steel zit. Het grote probleem was dat KSV Roeselare niet correct communiceerde naar de fans. Het is alsof er plots vanuit het niets overgegaan werd tot het faillissement. Dat is he-le-maal niet waar.” Daarom kwam het duo woensdag naar buiten met hun versie van de feiten. Een geslaagde zet, want het stof begint stilaan te liggen.

Ook supporters

“Samen met de supporters hopen we dat het faillissement zo snel mogelijk ongedaan gemaakt wordt,” verduidelijkt de advocaat. “Eén: we zijn allebei supporter van KSV Roeselare. Ik heb er nog bij de jeugd gespeeld, heb er zelfs ooit nog de Beker van België mee gewonnen. Miguel is nog abonnee geweest toen de club in eerste klasse speelde. Heel wat van onze klanten zijn sponsor of fan. We zitten allemaal zo dicht bij elkaar. En als de club echt failliet is, zien we ons geld nooit meer terug. Neen, dit faillissement hebben ook wij echt niet gewild.”

Allicht komt de zaak dinsdag weer voor de rechtbank. “We willen volop meewerken, maar we zijn ook wel op onze hoede. Misschien kan dit wel eens de wake-up call voor de club zijn.”

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier