KSV Roeselare dan toch gered: Sporting Lissabon investeert in de club

© belga
Philippe Verhaest

Na maanden vol onzekerheid en donkere wolken, is er dan toch witte rook aan het Schierveldestadion. KSV Roeselare is gered en heeft drie nieuwe structurele investeerders aan boord. Een van hen is de Portugese topclub Sporting Lissabon.

Het zag er lange tijd niet goed uit voor KSV Roeselare, maar nu lijkt er toch opnieuw financiële zekerheid en kan er aan de toekomst gebouwd worden.

“Ruim twee maanden werd er achter de schermen in stilte hard gewerkt om KSV Roeselare een nieuwe toekomst te geven”, zeggen Diederik Degryse en voorzitter Yves Olivier. ” We kunnen u dan ook met trots melden dat KSV Roeselare gered is. Drie structurele nieuwe investeerders, waaronder de Portugese topclub Sporting Lissabon, komen aan boord en brengen de nodige financiële middelen mee om KSVR 2.0 in de steiger te zetten.”

We willen zo snel mogelijk onze verloren plaats in de Pro League opnieuw opnemen – Yves Olivier en Diederik Degryse

“Er is een lange termijntraject uitgestippeld waarin in een duidelijk omschreven businessplan voor de komende vijf jaar werd uitgewerkt, met duidelijke doelstellingen voor alle stakeholders van de club – eerste ploeg, jeugd, academie, sportieve omkadering, administratieve medewerkers, management, supporters én sponsors.”

Geen Pro League meer

Tot afgelopen dinsdagmiddag bestond er nog een kleine kans om te kunnen aantreden in 1B, maar die hoop is nu definitief gaan varen. “De Pro League bevestigde echter grotendeels de genomen beslissingen van midden mei, met als gevolg dat KSV Roeselare zijn lot nu definitief kent. Deze beslissing heeft echter geen enkele invloed op de genomen engagementen. We willen onze verloren plaats in de Pro League zo snel mogelijk weer opnemen en starten ambitieus aan het seizoen 2020-2021 in Eerste Nationale, tot voor kort Eerste Amateur.”

De Chinese zakenvrouw Dai Xiu Li Hawken draagt de operationele leiding van de club voor honderd procent over aan een volledig nieuw lokaal management. “Ook de jeugd van KSV Roeselare krijgt de nodige middelen en ondersteuning om ambitieus de toekomst tegemoet te zien.”

Maandag om 12 uur wordt de trainersstaf van de eerste ploeg voorgesteld, gevolgd door de eerste training. Pas op dinsdag 8 september wordt het nieuwe project in detail voorgesteld. “In afwachting werken we in stilte verder aan de uitbouw. Omwille van de grote uitdagingen en de complexiteit nam de operatie meer tijd in beslag dan wenselijk was. Er ligt een pak werk op de plank en daar moeten we vandaag absolute prioriteit aan geven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.