KSA Tielt toonde zich van zijn creatiefste kant in coronajaar: “Schade dubbel en dik inhalen op zomerkamp”

We zien boven Leon De Blaes, Robin De Witte, Lotte Mortier, Brent Wyffels en Michiel Dejagere. Midden: Rune de Langhe, Brecht Somers, Ruth Mestdagh en Lies Vancoillie. Onder: Lotte Oosterlinck, Merel Lamote, Janthe Strobbe, Dagmar Meeus en Charlotte Donche.©Wouter Meeus foto WME
We zien boven Leon De Blaes, Robin De Witte, Lotte Mortier, Brent Wyffels en Michiel Dejagere. Midden: Rune de Langhe, Brecht Somers, Ruth Mestdagh en Lies Vancoillie. Onder: Lotte Oosterlinck, Merel Lamote, Janthe Strobbe, Dagmar Meeus en Charlotte Donche.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Met de zomerse temperaturen in het achterhoofd wordt er bij KSA Tielt reikhalzend uitgekeken naar het jaarlijkse kamp. Volgens de huidige maatregelen kan het doorgaan, zo valt te horen bij Michiel Dejagere, die deel uitmaakt van de bondsleiding.

Hoe heeft de vereniging het hele coronagebeuren ervaren?

Michiel Dejagere: “De pandemie kwam ook bij ons heel onverwacht, waardoor we het in het begin zeker niet gemakkelijk hadden. Enkele maanden hebben we onze activiteiten on hold gezet. Deze maanden werden gevuld met leuke, uitdagende online games wat voor ons een haalbaar alternatief was, maar al snel werd het duidelijk dat dit niet hetzelfde was. Elke persconferentie hoopten we op eventuele versoepelingen. Het werkjaar 2020-2021 konden we starten met activiteiten in bubbels. Dat was heel positief nieuws, maar het vroeg ook heel wat organisatiewerk. Zowat bijna alle openbare pleinen of parken kleurden in Tielt op zaterdagmiddag oranje-blauw. Op die manier was het perfect mogelijk om in verschillende bubbels activiteiten te organiseren.”

Hebben jullie activiteiten moeten annuleren?

“Jaarlijks organiseren wij twee grote evenementen. Enerzijds hebben we onze jaarlijkse fuif Project Y in april. Het ging onze final edition worden met het beste van alle vorige edities samen. Het besef dat dit niet zou kunnen plaatsvinden, was een bittere pil om te slikken. Anderzijds hebben we onze jaarlijkse spaghetti- en streekbierenavond die zorgt voor tal van amusement, waar ook alle leden het beste van zichzelf geven met een leuk dansje op het podium. Ook het alternatief dat we voorzien hadden, was nog niet mogelijk. We hopen dat we iedereen volgend werkjaar met open armen mogen ontvangen.”

Wat hoop je dat de rest van 2021 nog mag brengen voor jullie?

“Deze zomer hebben we nog twee fantastische kampen op onze agenda staan, die voorlopig in grote bubbels kunnen doorgaan. Daarnaast gaat ons nieuw werkjaar van start in september en hopen we met zijn allen op een spetterende startdag waarbij de viering en receptie niet mag ontbreken. Het zou onze eerste volwaardige startdag met receptie zijn in de Kommel.”

Voelden jullie zich voldoende gesteund tijdens deze periode?

“Het was voor niemand gemakkelijk, maar gelukkig konden we rekenen op een fantastische leidingsploeg, die week na week hun creatieve breinen samen gooiden om onze leden een toffe middag te bezorgen. Hierbij was er door de maatregelen geen mogelijkheid om nadien nog even met de hele leidingsploeg samen te zitten. Ook het vergaderen gebeurde online, waardoor we heel wat leiding soms een tijdje niet meer in levende lijve hadden gezien. We zijn opgelucht dat er geleidelijk aan versoepelingen komen, zodat we iedereen terug kunnen zien.”

Wat heeft het coronajaar jullie als vereniging geleerd?

“Om steeds creatief uit de hoek te komen om zo oplossingen te zoeken en ook te vinden. We gingen van versoepelingen terug naar verstrenging en omgekeerd. Hierop moesten we heel rap kunnen anticiperen en ons aanpassen. Het maken van online en bubbelactiviteiten is helemaal anders naar voorbereiding toe, wat soms wel een uitdaging was. We mogen heel trots zijn op onszelf hoe we week na week, steeds opnieuw een activiteit konden aanbieden.”

Een laatste boodschap voor de leden die je al lang niet zag?

“Ook onze leden verdienen een enorm dikke pluim voor hun flexibiliteit waarmee ze voor de dag kwamen in deze toch wel moeilijke periode. Hun zaterdagmiddag waar ze volledig uit de bol konden gaan, viel plots weg. Toch slaagden we erin om wekelijks heel wat respons te krijgen op onze online activiteiten. We zijn enorm trots op KSA Tielt en dus ook op onze leden. In deze periode werd nogmaals aangetoond dat we één groot team zijn waar zowel leden als leiding even belangrijk zijn. Dus nog even en dan zien we elkaar terug op het zomerkamp, waar alle verloren activiteiten dubbel en dik ingehaald zullen worden.” (KeMa)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.