KSA Tielt blijft leden ook in coronatijden animeren

KSA Tielt lanceert een ludiek spel waarbij je een wandeling maakt door Tielt. © (foto WME)
Redactie KW

Ondanks dat het in en rond de jeugdlokalen al enkele weken stil is door de afgekondigde coronamaatregelen blijven veel jeugdbewegingen creatief in de weer om hun leden ook in deze quarantaine tijden toch nog een aangename tijd te bezorgen.

De leiding van KSA Tielt die eerder al solidair was door en boodschappendienst op te starten voor mensen die moeilijk hun huis kunnen verlaten, laat ook zijn eigen leden niet in de steek.

Onder het motto ‘Als jij niet naar KSA kan komen, dan komt KSA Tielt naar jouw scherm’ laat de leidinggroep sinds vorige week ludieke doe-acties los op de KSA Facebookpagina.

Vorig weekend werden de eerste opdrachten voorzichtig gepost maar nu ook in Tielt al veel beren gevangen zijn kan het jonge KSA volkje vanaf vrijdag ook volop jagen op hun leiders en leidsters tijdens een eventuele gezinswandeling.

Het principe van de gekende berenjacht werd iets aangepast door een kleine letterpuzzel als extra spelelement toe te voegen.

Zoektocht

“In tegenstelling tot bij de berenzoektocht zijn we met de leiding met net iets minder waardoor het niet altijd evident is om te weten waar iedereen woont. Om het dus voor iedereen leuk te houden en te voorkomen dat kinderen en de eventuele begeleidende ouders onmogelijk lange wandelingen moeten maken om heel de leidingsploeg te vinden geven we via onze facebookpagina dan ook een handige zonekaart mee zodat er gericht gewandeld kan worden”, laat één van de KSA leidsters weten die ook nog wil meegeven dat het de bedoeling is de wandeling net zoals bij het berenjagen enkel in gezinsverband te doen en zeker niet in groep. De geldende regels van de overheid zijn er dan ook om gerespecteerd te worden vult KSA Tielt nog aan. (WME)

Meer info en de handige overzichtskaart kan je vinden op https://www.facebook.com/KSATielt/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier