KSA Rumbeke opent coronaveilig kermiscafé

© Stefaan Beel
Redactie KW

De KSA-leiding, pas terug van een deugddoend zomerkamp in Beringen-Beverlo, is nauwelijks rust gegund. Immers vanaf vandaag vrijdag 30 juli is het kermiscafé weer open. Het was op kamp eventjes spannend met de vele regen daar in het verre Limburg. “We hebben alle tenten een stuk hoger moeten heropbouwen na hevige regenval”, aldus KSA-leider Victor Desmet. “Maar eind goed al goed.”

Nu ligt de focus volledig op het kermiscafé. Het zal nog niet zijn zoals vóór corona, maar we komen al dicht in de buurt met ons uitgebreid programma. “Het waren en zijn hectische dagen om alles voor elkaar te krijgen”, vertelt Victor Desmet, hoofdverantwoordelijke voor het kermiscafé.

“Het lokaal en omgeving moeten immers na het zomerkamp grondig opgeruimd en gekuist worden en daarna coronaveilig tot een gezellig zomerterras ingericht worden. Veel dank aan leden van de ouderraad om ons hierbij te helpen. Om voldoende afstand tussen de tafels te garanderen zal het terras uitgebreid worden richting de groene zone om en rond het oorlogsmonument en na het vertrek van de kermisattracties richting het Kerkplein.” Het kermiscafé is elke dag open om 14 uur en wordt afgesloten op zondag 8 augustus na de rolmarathon.

Ladiesnight

“We starten deze avond met de Ladiesnight, in het weekend is het Rumbeke kermis en zal ons café tussen de kermisattracties op volle toeren draaien. Traditioneel wordt de straat afgezet voor uitbreiding van ons zomerterras. Op maandag 2 augustus is het Metalmaandag, een liveband komt spelen, een echte primeur. De volgende dag is het streekbierendinsdag, op woensdag volgt de dag van de jeugdbeweging met flinke korting op de dranken voor iedereen die in uniform op ons zomerterras komt zitten. Op donderdag is er in samenwerking met Rode Kruis Vlaanderen ‘KSA-bloedheet’, een bloedinzamelactie van 16.30 tot 19.30 uur. Op vrijdag hebben we de Nacht van den Duvel en op zaterdag en zondag is er de KSA-rolmarathon. Dat is een organisatie van ’t KOLV, de oud-leidersvereniging”, vervolgt Victor.

“Ook dit jaar is er door de coronacrisis spijtig genoeg geen zwientjeskermesse en ook geen Kidsrun op zaterdagnamiddag. Wel hebben we een groot openluchtcafé op het omheinde Kerkplein, dit jaar zonder de grote tent, wel met kleinere tenten als beschutting tegen zon en mogelijke regen. De ouderraad zal zorgen voor een hartig hapje in de vorm van een broodje met barbecueworst of -ham dat aan tafel geserveerd zal worden. Op ons terras zullen we werken zoals in de cafés, dus met bediening aan tafel van maximaal 8 personen (kinderen tot 12 jaar niet meegeteld) en om 1 uur sluiten we. Ondanks een heleboel beperkende maatregelen gaan we van het corona kermiscafé 2021 er het beste van maken”, besluit Victor, die iedereen van harte uitnodigt. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier