KSA Pittigem viert twintigjarig bestaan met ballonnen

Redactie KW

Het was de bedoeling om de verjaarsdag met een feestweekend te vieren, maar corona stak daar een stokje voor. Om dit jubileum niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, speelde de KSA op zaterdag 3 april een herinneringsspel en lieten ze ballonnen op.

Het werkjaar 2020-2021 moest voor KSA Pittigem een feestjaar worden, want de vereniging bestaat twintig jaar. Het was de bedoeling om dit tijdens een feestweekend te vieren met alle leden, ouders en grootouders. Op de agenda stonden leuke activiteiten en een feestavond met lekker eten, maar door corona moesten alle plannen opgeborgen worden. Toch wou de leiding dit heuglijke feit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseerde de leiding op zaterdagnamiddag 3 april een coronaproof feestnamiddag.

Herinneringsspel

“Er waren ongeveer 150 leden en 30 leiders op de afspraak voor deze speciale namiddag” vertellen hoofdleiders Justine Vancoillie en Emille Bardyn. “We hebben voor deze gelegenheid een herinneringsspel uitgewerkt. In bubbels van 10 leden en een leider werd een bezoek gebracht aan de woningen van mensen die de voorbije 20 jaar iets extra betekend hebben voor de KSA. We denken aan Maria Declerck en haar dochter Sarah die aan de wieg stonden, mensen die vele jaren in de leiding geweest zijn, die mee geweest zijn als kookouder op kamp of die zich ingezet hebben in het oudercomité.”

“Op die manier wilden we al deze mensen eens in de bloemetjes zetten en hulde brengen. Op iedere locatie kregen de leden ook een cadeautje, zoals een bellenblazer of iets lekkers. Aan het eind van de namiddag zijn we allemaal weer samengekomen aan de jeugdlokalen. Daar kreeg iedereen een blauwe of oranje ballon, de kleuren van de KSA, die allemaal op hetzelfde moment werden losgelaten. Voor het naar huis gaan kregen alle leden nog een goodiebag met onder andere een buff, een schildje van dit feestjaar en wat snoep . Aangezien we tussen de 200 en 250 leden hebben, waren niet alle kinderen vandaag aanwezig. Om er voor te zorgen dat de afwezigen niet volledig uit de boot zouden vallen zal de leiding de goodiebags bij hen thuis gaan afgeven.” (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.