KSA Oostrozebeke maakt zich op voor heus feestweekend

V.l.n.r.: Jordy Verhulst, Arne Tassaert, Robin Bouckaert, Jana Rogie en Anya Catelin. (foto CLY)
Redactie KW

Het mag gezegd dat de Oostrozebeekse jeugdverenigingen de wind in de zeilen hebben. Het ledenaantal boomt en de jeugd vindt het hip om lid te zijn van een jeugdbeweging.

Bij de Oostrozebeekse KSA met zijn 160 leden omkaderd door nog eens 32 leiders is dit niet anders. Maar de medaille heeft ook een keerzijde. Veel leden tellen is leuk, maar koken kost geld en wekelijks activiteiten organiseren voor meer dan honderd leden is niet evident. Met de subsidie en de accommodatie die de gemeente ter beschikking stelt, kan men het niet rooien. Daarover wordt echter niet gezanikt. Er worden geregeld sprokkelacties op het getouw gezet om de kas wat bij te spijkeren en een jaarlijks heus feestweekend moet ervoor zorgen dat de financiën op orde zijn. Dit weekend staat gepland op zaterdag 29 februari met kinderfuif en KSA TD 2020. Arne Tassaert gaf wat toelichting . “Het spreekt voor zich dat de omkadering en het spelaanbod voor 160 leden niet niks is. Ook wij proberen elke week leuke activiteiten aan te bieden en daarvoor is de aankoop van nieuw spelmateriaal absoluut noodzakelijk. Ik denk aan de geregelde aankoop van ballen, knutselmateriaal voor binnenactiviteiten bij regendagen, sportmateriaal en gezelschapsspelen. Wij proberen onze werking leuk en aantrekkelijk te maken en met de jaarlijkse subsidie die we van de gemeente ontvangen, kunnen wij het niet rooien, al moet ik zeggen dat we heel goed samenwerken met de gemeente via schepen van jeugd Jonas Van D’Huyslager. Sinds vorige week hebben we nu ook wifi in onze lokalen. De grootste kost is vanzelfsprekend het jaarlijks zomerkamp dat ook geldt als het hoogtepunt van de werking.”

Feestweekend

Om de werking betaalbaar en aantrekkelijk te maken voor de kinderen wordt elk jaar een feestweekend ingepland dat openstaat voor iedereen. We starten met een ‘Kiekefretting’ op vrijdag 28 februari vanaf 19 uur. Men kan er genieten van kip aan ‘t spit, frietjes en groentjes voor de prijs van 15 euro voor volwassenen en 12,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk en dat kan tot woensdag 26 februari door een bericht te sturen naar ksaoostrozebeke@gmail.com. Op zaterdag 29 februari wordt uitgepakt met een kinderfuif, iets waar de kinderen echt naar uitkijken. De fuif is helemaal gratis voor leden en niet-leden. Op zaterdagavond volgt dan de gekende fuif van KSA Oostrozebeke onder het motto ‘KSA TD 2020-SCRATCH FOR BEER’. Alles gaat door in het OC Mandelroos vanaf 21 uur. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier