KSA Noordzeegouw annuleert nu al Lourdeskamp 2021

KSA Noordzeegouw kan het kamp niet laten doorgaan. © facebook KSA Noordzeegouw
Redactie KW

KSA Noordzeegouw besliste in mei om het vierjaarlijkse Lourdeskamp met een jaartje uit te stellen. Maar de jeugdbeweging laat nu weten dat er ook in 2021 geen Lourdeskamp komt. Corona is de spelbreker.

KSA Noordzeegouw keek al hoopvol uit naar het Lourdeskamp 2021. Maar omdat aan zo’n groots buitenlands kamp met meer dan 700 jongeren een maandenlange voorbereiding voorafgaat en omdat niemand kan voorspellen hoe de zomer van 2021 er zal uitzien, won KSA advies in bij onder meer viroloog Marc Van Ranst.

Onvoorspelbaar

“We kwamen al snel tot de conclusie dat niemand weet in welk stadium we ons in België én Frankrijk zullen bevinden tijdens de zomermaanden van 2021”, luidt het bij de gouwleiding KSA Noordzeegouw. “Maar het wordt meer en meer duidelijk dat we nog steeds afhankelijk zullen zijn van maatregelen en beperkingen van de Belgische, Franse en lokale overheden. Zelfs in een optimistisch scenario met vaccin, gaan experten nog uit van de huidige beperkingen, maatregelen en risico’s voor komende zomer, aangevuld met tal van onvoorspelbare onbekenden.”

Gezondheid primeert

“Een huis kan niet op losse fundamenten gebouwd worden, zo kunnen we ook geen organisatie opzetten waarbij er meer onzekere dan zekere factoren zijn”, aldus nog KSA Noordzeegouw. “Het Lourdeskamp moet voor iedereen een feest zijn en onder bovengenoemde omstandigheden is dat niet het geval. Dit leidt ertoe dat wij zowel uit organisatorisch als uit moreel standpunt deze voorbereidingen niet kunnen aanvatten en bijgevolg genoodzaakt zijn om het Lourdeskamp 2021 officieel te annuleren. We beseffen dat deze beslissing opnieuw een domper is. We hadden het graag anders gezien, maar gezondheid en welzijn primeren. Het is een kamp waar vele KSA’ers naar uitkeken, maar we moeten realistisch blijven.”

Maar KSA Noordzeegouw eindigt met een hoopvolle noot. “Binnen een jaar maken we opnieuw deze denkoefening met het oog op Lourdeskamp 2022“, besluiten ze. “Als we binnen een jaar vaststellen dat de pandemie ingedijkt of onder controle is, zullen we opnieuw onze schouders zetten onder de organisatie van een veilig en verantwoord Lourdeskamp 2022. Hou vol.” (KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten