KSA Leiezonen sjort reusachtig piratenschip

Leiders Robin Verhaeghe, Jason Van de Kerckhove, Pieter Duchi, Korneel Duchi, Diellon Halimi, Luka Dobbelaere, Wout Verschuere, Thibaud Despriet, Gaetan Deloddere, Ward Hellin, Elias Benoit en Sander Baert samen met de kinderen op hun reusachtig schip. (foto ADM)
Redactie KW

KSA Leiezonen ging voor de tweede maal deze zomer op kamp. De eerste keer, begin juli in Bohon, werd het jongerenkamp een dag te vroeg afgebroken door het noodweer. Nu, eind augustus, trok de groep naar Lommel met 55 jongens van 6 tot 12 jaar, 11 leiders en drie koks, met als kampthema ‘ontdekkingsreizen’.

KSA Leizonen heeft ondertussen een stevige reputatie opgebouwd omdat ze elk jaar voor de kinderen een spectaculair houten bouwwerk sjorren in het thema van het kamp. De leiders vertrokken twee dagen op voorhand naar Lommel en werkten met man en macht aan een reusachtig schip. Vorige jaren sjorden ze al een immens groot paard van Troje, een kasteel en een piramide. Het is telkens een huzarenstukje om het bouwwerk op tijd klaar te krijgen. Dit jaar stond het kamp in het teken van ‘ontdekkingsreizen’ dus sjorden de leiders een piratenschip. Het schip werd uiteindelijk 16 meter lang en er staan masten op van 6 en 7 meter hoog.

De kinderen vinden het schip machtig

Kampleider Robin Verhaeghe (20) vertelt enthousiast: “We zijn aangekomen in Lommel op zaterdagochtend, we hebben non-stop gebouwd en gesjord. Op maandag, toen de kinderen aankwamen, was ons schip klaar. Gelukkig krijgen we elk jaar steun van oud KSA-leider Jason Van de Kerckhove (van bouwbedrijf Van de Kerckhove) die ons het nodige materiaal bezorgt.”

“De grote sjorpalen mogen we gebruiken van de gemeente. Jason zorgt ook voor het ontwerp en heeft kennis van zaken om een veilige constructie op te trekken. Maar het is en blijft telkens keihard werken om de constructie op tijd klaar te krijgen. Maar we doen dat allemaal heel graag en het resultaat mag gezien worden. De kinderen vinden het alleszins machtig.”

Voldoening

Robin is al 16 jaar een fiere Leiezoon: “Ik ben bij de KSA gekomen vanaf het derde kleuter. Ik studeer nu marketing maar blijf graag actief als leider bij de Leiezonen. Het geeft me grote voldoening om de kinderen te kunnen meegeven wat ik zo geweldig vond als kind bij de KSA: je sluit vriendschappen voor het leven en je leert elk lid te waarderen. Want iedereen is hier welkom. “En het is zoals burgemeester Francis Benoit, zelf een fiere Leiezoon, altijd zegt: “Eens Leiezoon, altijd Leiezoon!” Op zaterdag 4 september is er een startwerking met opendeur voor alle jongens van 6 tot 18 jaar. Ga zeker eens langs om 14 uur op het speelplein aan de Boomgaardstraat 134. (ADM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier