KSA lanceert eigen bier als alternatief voor Streekbierfestival

KSA Grensvuur mag dit jaar geen Streekbierfestival organiseren, maar heeft met de verkoop van streekbieren een mooi alternatief gevonden. “We lanceren ons eigen bier Grensvuurke en slagerij Bart en Inge gaat Grensvuurpaté maken”, aldus bondsleider Briek Verhaeghe.

Bondsleider Briek Verhaeghe (links) en Vic Vermeersch bezochten de brouwerij BeerSelect in Gent. (GF)
Bondsleider Briek Verhaeghe (links) en Vic Vermeersch bezochten de brouwerij BeerSelect in Gent. (GF)

Het Streekbierfestival zorgt elk jaar voor een bomvolle zaal Oosthove in Wervik. De leiding van KSA Grensvuur maakt er telkens werk van om de zaal mooi en sfeervol in te kleden. “Er is voor ieder wat wils met een uitgebreide biergids, minstens 70 soorten bieren aan democratische prijzen. Er is kinderanimatie met een springkasteel en een schminkhoek. Ook voor de kleine en grote honger is er een aanbod.”

Het zou dit jaar normaal de tiende editie worden van het bierfestival. “Maar niet getreurd: we vinden het enorm belangrijk dat ook in coronatijden de dorstigen gelaafd en de hongerigen gespijsd worden”, lacht Briek Verhaeghe. “Vandaar dat we een fenomenale streekbierverkoop lanceren. Met in elk streekbierpakket ook een Grensvuurke, een bier dat we laten brouwen bij BeerSelect in Gent.”

“Voor de tiende editie waren we sowieso van plan iets speciaals te doen. BeerSelect heeft voor ons een recept gemaakt en we zijn gaan proeven. Het gaat om een blond bier van 33 centiliter met een alcoholgehalte van 7,9 procent. Het heeft iets weg van de smaak van Omer maar het is iets zoeter.”

grensvuurPaté

Briek Verhaeghe en Vic Vermeersch bezochten enkele weken geleden de brouwerij en hebben met de brouwer de smaken op punt gezet. Nadat er grondig was geproefd van het eindresultaat gaf het duo hun fiat. Het brouwen kon beginnen.

De brouwerij van BeerSelect is speciaal opgericht voor de productie van verschillende soorten speciaalbieren. De etiketten voor op de fles zijn een ontwerp van Juliette en Basiel Stragier. Beiden behoren tot de leiding van KSA Grensvuur.

“We zijn ook blij dat slagerij Bart en Inge voor ons op basis van dat bier een paté gaat maken”, vertelt Briek. Het afhalen van de bestellingen is voorzien op de jeugdsite d’Arke in de Koestraat op zaterdag 20 februari, doorlopend van 8 tot 20 uur.

Bestellen kan tot uiterlijk 13 februari. “De bestellingen lopen heel goed binnen, we kunnen absoluut niet klagen”, zegt Briek. “We zijn heel tevreden over de respons.” Er is keuze uit drie pakketten. Er is het ‘Grensvuurpakket’ met twee Grensvuurkes en een potje Grensvuurpaté voor 10 euro. Een andere mogelijkheid is een ‘Klein Dorstje’ met een Grensvuurke en vijf streekbieren voor 15 euro. Een derde pakket, ‘Groten Dorst’, bevat twee Grensvuurkes en acht streekbieren en kost 25 euro. De Grensvuurpaté (250 gram) kost 5 euro.

(EDB)

Bestellen kan nog tot 13 februari via streekbierverkoop@ksagrensvuur.be, via de QR-code die te vinden is op de Facebookpagina van KSA Grensvuur en op de affiches, of bij iemand van de leiding.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.