KSA Kriko keert terug naar warm nest

De renovatie van de KSA-lokalen in de Paul Gilsonstraat zit erop. Stad Brugge investeerde 150.000 euro in – voornamelijk energiebesparende – werken.

© (Foto WK)

“De lokalen werden volledig gestript en kregen een dikke warme winterjas”, vat schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V) samen. KSA Kriko was daar evenwel al lang aan toe. “Hun lokalen waren volledig verouderd, de dakbedekking was nog met asfalt shingles en de houten ramen waren rot. In opdracht van de stad werd alles herbouwd op de fundering en ruwe muren, de spouwmuren werden daarbij gevuld met isolatie en tegelijk zijn ook de gevels tegen vocht behandeld”, licht schepen van Patrimoniumbeheer Hilde Decleer (CD&V) verder toe.

Daarnaast werd het dak van de jeugdlokalen geïsoleerd, is het schrijnwerk vervangen door aluminium met superisolerend glas en werd er een regenput geplaatst. Als laatste werd het keukentje aangepakt zodat de leiding weer naar hartenlust kan kokerellen en de afwas doen. KSA Kriko vond tijdens de werken onderdak in het Tempelhof op Sint-Pieters.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.