KSA Kortrijk klinkt met eigen bier Adelaarke

Simon Dubois en Brenthe Vanneste met een Adelaarke. (foto EDB)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

KSA Adelaars heeft nu ook een eigen biertje. “Adelaarke is blond, is niet te zwaar maar loopt toch goed binnen”, vertelt hoofdleider Simon Dubois die ons samen met zijn vriendin Brenthe Vanneste het biertje voorstelt.

Simon Dubois (20) die in Kortrijk woont start nu zijn vierde jaar als hoofdleider. Hij was daarvoor al één jaar leider. Brenthe Vanneste (21) woont in Deerlijk en kwam na negen jaar Chiro in Deerlijk door Kortrijkse vrienden bij KSA Adelaars terecht. Ze werd onmiddellijk leidster en start ondertussen haar zesde leidingsjaar.

“We werden door Brouwerij BeerSelect uit Gent gecontacteerd met de vraag of we interesse hadden in een eigen biertje”, begint Brenthe. “Deze brouwerij specialiseert zich in kleine oplages.” Aangezien KSA Adelaars nog op zoek was om iets nieuws te lanceren en het op kamp gaan in twee groepen wel wat extra kosten met zich meebrengt, greep de groep deze kans met beide handen aan. “We mochten vijf bieren proeven en aan het biertje dat we kozen werd er een kleine aanpassing gedaan zodat we echt ons eigen biertje, en niet enkel een etikettenbier hebben. We kozen voor een blond bier omdat dit het meest gedronken wordt.”

Doordrinker

Het Adelaarke is een blond bier met 6,8 procent alcohol. “Het bevindt zich tussen een doordrinker en een streekbier: het weegt dus niet te zwaar door en loopt vlot binnen”, aldus Simon. Het heeft een licht zoete aanzet en is fruitig in de neus. De hergisting op de fles zorgt voor een intensere smaak en aroma en ook voor een langere bewaartijd. Een leider en een oud-leider ontwierpen het etiket. “Het werd simpel gehouden en toch valt het op door een kleurencombinatie die niet veel gebruikt wordt bij bieren”, aldus Simon. “Er bestelden al behoorlijk wat mensen ons bier vooraf en we krijgen goede reacties. De gemiddelde score die gegeven wordt is 8 op 10. We reserveerden twee paletten wat 3.168 flesjes betekent.” Simon en Brenthe zijn alvast allebei fan van het biertje. Het zal op de kaart staan tijdens de spaghetti-avond op 17 oktober. Dan worden ook de foto’s van het kamp geprojecteerd. Ook op de kaart- en streekbieravond van 6 februari zal het gepromoot worden.

Vlaamse kermis

KSA Adelaars start de werking op 12 september. “Normaal doen we dit met een Vlaamse kermis. We kijken nog hoe en of we dit ook coronaproof kunnen organiseren”, luidt het.

Het Adelaarke wordt verkocht tegen 2,50 euro per flesje of 60 euro per bak, in die prijs is 10 cent per flesje leeggoed inbegrepen. Dat krijg je terug als je dit leeggoed in een winkel terugbrengt.

Bestellen van minstens vier flesjes kan via www.ksaadelaars.com of door een mailtje te sturen naar ksa.adelaars@gmail.com. Dan krijg je een factuur en na betaling wordt er afgesproken wanneer je het bestelde bier kan komen afhalen.

Er is ook een link naar de website en het bestelformulier te vinden op de Facebookpagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier