KSA-kookploeg: “Kamp is ook een beetje vakantie”

© (Foto CLY)
Redactie KW

Van 10 tot 20 augustus trekt KSA Oostrozebeke op kamp naar Opoeteren in Limburg. Naast de twintigkoppige leidingsploeg gaat er ook een kookploeg mee, die er mee voor zorgt dat er elke dag lekker eten voorgeschoteld wordt.

“Alle leden van de kookploeg hebben eigenlijk stuk voor stuk een KSA-verleden achter de rug”, weet leider Arne Depoorter te melden. “Zij weten wat de kinderen lekker vinden en houden dan ook volop rekening met de wensen van de kinderen bij het samenstellen van het draaiboek voor de dagelijkse kost. Vroeger was appelmoes met worst een topper, nu lijkt verse lasagne de voorkeur te krijgen.”

Nostalgie

“Eigenlijk doen we het een beetje uit nostalgie”, aldus enkele kookouders. “Destijds hebben wij zelf mogen genieten en proeven van heerlijke kampdagen met de KSA en nu willen wij als vrijwilligers ervoor zorgen dat de kinderen hetzelfde mogen beleven. Als kookouder erbij zijn, betekent voor ons een beetje vakantie. Het is echt geen taak die we met tegenzin doen. Alle kookouders hebben een KSA-verleden en de meesten zijn nu al vrienden van elkaar. Zelfs eenmaal de KSA verlaten, draag je de vereniging een warm hart toe”, besluit kookouder Ilfy Debrabandere.

Vroeger was appelmoes met worst een topper, nu verse lasagne

De kookploeg bestaat uit Jeroen Vandeputte, Elfy Debrabandere, Evi Demeyer, Charlot Maes, Bjorn Vanhastel, Evy Debrabander, Didier Derveaux, Cliff Van Craeynest en Julie Monbaillui voor de periode van 10 tot 15 augustus. Van 15 tot 20 augustus staan Jonas Van D’Huynslager, Sien Ghysen, Jonas Dejaeger, Tijs Rogge, Giel Rogge, Kelly Verbeke en Jurgen De Smet aan het fornuis. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier