KSA Grensvuur op tentenkamp naar Stavele in de plaats van Hotton

De Knapen en Jonghernieuwers op de jeugdsite d’Arke vlak voor het vertrek. © (Foto GF)
Redactie KW

Voor KSA Grensvuur viel het tentenkamp in Hotton door het extreem noodweer letterlijk en figuurlijk in het water. Het was er voorzien van donderdag 22 juli tot en met zaterdag 31 juli. De leiding ging op zoek naar een andere locatie en vond die uiteindelijk in eigen provincie. “Dit jaar gaan we op tentenkamp naar Stavele, in de buurt van Alveringem”, aldus hoofdleidster Bettie Lernout.

“Vermits het slechts zo’n veertig kilometer van Wervik ligt, vertrokken we op kamp met de fiets. We zorgden voor voldoende stops zodat het voor iedereen haalbaar was.” KSA Grensvuur vond alvast vrij snel een andere kampplaats. Er waren een zestal opties maar finaal viel de keuze op Stavele. Men vertrok donderdagmorgen op de jeugdsite d’Arke in de Koestraat met de Knapen en Jonghernieuwers. De Hernieuwers waren al ter plaatse.

Gelukkig is er tijdens de pandemie een versoepeling van de maatregelen op jeugdkampen. “We zullen op heemkamp één grote bubbel vormen met alle bannen en leiding”, aldus de hoofdleidster. “Het grote voordeel van deze grote contactbubbel is dat er op kamp dus geen social distancing van anderhalve meter moet gegarandeerd worden en we geen mondmasker moeten dragen bij elkaar.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier